26/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Άδωνις για Καλλιάνο: «Μου τηλεφώνησε για τον πατέρα του αλλά δεν προβλεπόταν να μπει ΜΕΘ»

Απαντήσεις ως προς τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου για τους ιατρούς στο «Αττικόν» νοσοκομείο όσον αφορά τον θάνατο του πατέρα του, έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τα συλληπητήριά του στον Γιάννη Καλλιάνο και στην οικογένειά του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φακελάκι με τα 500 ευρώ που φέρεται να έλαβε ο θεράποντας γιατρός του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γιάννης Καλλιάνος όσο και η μητέρα του αποκάλυψαν ότι ο θεράποντας γιατρός του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ πήρε φακελάκι με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, με τον καθηγητή αγγειοχειρουργικής ωστόσο να το διαψεύδει.

«Θερμά συλληπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του γιατρού για το φακελάκι, η καταγγελία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφερθεί περαιτέρω στις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου για το «Αττικόν» νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ωστόσο, τοποθετήθηκε σχετικά με το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο Γιάννης Καλλιάνος, επισημαίνοντας ότι ο πατέρας του βουλευτή δεν πήρε ΜΕΘ, γιατί δεν προβλεπόταν.

«Παρότι μου τηλεφώνησε ο Γιάννης Καλλιάνος, δεν πήρε ΜΕΘ, καθώς δεν προβλεπόταν… Εγώ υπουργός Υγείας δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είχα την ίδια εικόνα με τον Καλλιάνο για τον πατέρα του από τους γιατρούς ότι πηγαίνει καλά».

Έστειλε πάντως το μήνυμα ότι «την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας την υπερασπίζεται».

«Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε όλη τη λειτουργία του Αττικόν νοσοκομείου», υποστήριξε και ανέφερε για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου ότι «ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται».


Πηγή: www.diaforetiko.gr