20/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Aegean 600: Η 40χρονη αθλήτρια που σκοτώθηκε στην Κάρπαθο «δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες» λέει πρώην πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καρπάθου από τον τραγικό θάνατο της 40χρονης Γαλλίδας ιστιοπλόου, Anna Konontchouk, που έπεσε από το σκάφος της στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600.

Η Anna Konontchouk έχασε τη ζωή της όταν προσπάθησε να ανοίξει το πανί του σκάφους στο Aegean 600. Το σκάφος είναι δεμένο στην Κάσο μετά το ατύχημα. Είναι καινούργιο, κατασκευής 2024, ελλιμενίζεται στο Λαύριο και διατίθεται προς ενοικίαση με τιμές που για κάθε εβδομάδα είναι στα 4000 περίπου ευρώ ή από 500 την μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, υπήρξε και άλλο περιστατικό, με τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου σκάφους με σημαία της Πολωνίας.

«Όλα τα σκάφη, περισσότεροι από 1.000 ιστιοπλόοι, διεξήλθαν. Το λάθος είναι ότι η ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες για την ασφάλειά της», δήλωσε στο Live News ο ιστιοπλόος και πρώην πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Νίκος Καραγεωργίου. 

Όπως εξήγησε, «οι δύο ιμάντες από την πλώρη ως την πρύμνη δεν μπορούν να φύγουν από το σκάφος. Ή δεν είχε δεθεί ο ιμάντας ή λύθηκε για να γυρίσει το πανί».

«Εκεί στο κατέβασμα τη πρύμνης την χτύπησε στο κεφάλι. Ο άλλος ιστιοπλόος απομακρύνθηκε από το σκάφος συνειδητά και τον περισυνέλλεξαν», σχολίασε.

Πηγή: www.newsit.gr