01/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο Κύπριος φοιτητής που είχε «εξαφανιστεί» στο Μπρούκλιν

Ελεύθερος χωρίς την υποχρέωση καταβολής εγγύησης αφέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του OMEGA στη Νέα Υόρκη, Μιχάλη Ιγνατίου ο Ελληνοκύπριος φοιτητής – και πρώην τερματοφύλακας της ΠΑΕΕΚ – Γεώργιος Θεοδουλίδης (George Theodoulides), ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Κυριακή το πρωί, με την κατηγορία της κλοπής σε Εβραϊκή Συναγωγή.

Ειδικότερα, ο Θεοδουλίδης, ο οποίος παρέμεινε κρατούμενος επί 24 ώρες, οδηγήθηκε ενώπιον των Δικαστικών Αρχών το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου. Εκεί, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος.

Ξεσπά κατά της κυβέρνησης ο αδελφός του Κύπριου φοιτητή που εξαφανίστηκε στη Νέα Υόρκη – «Δεν προστατεύουν τον πολίτη τους»

Γι’ αυτό συνελήφθη ο Κύπριος φοιτητής που είχε «εξαφανιστεί» στη Νέα Υόρκη: Η κατηγορία που αντιμετωπίζει – Διαβήματα ΚΔ από την πρώτη στιγμή

Ασφαλώς, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, με δεδομένο ότι ο νόμος που έχει ψηφίσει η Πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης το 2019 επιτρέπει σε κατηγορούμενους για μη βίαια αδικήματα να αποφεύγουν πιθανή προφυλάκιση, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουν εγγύηση.

Παράλληλα, ο ίδιος ο 22χρονος δεν θεωρήθηκε επικίνδυνος, καθότι είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Πάντως, όπως είχε αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του “Εθνικού Κήρυκα” (“Ε.Κ.”) τα στοιχεία για τον Γεώργιο Θεοδουλίδη, ο ίδιος είχε καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας της Συναγωγής “Khal Yetev Lev D’Satmar”, στην οδό Κλάιμπερ (Clymber Street) στο Μπρούκλιν, να αποσπά πακέτο με θρησκευτικά είδη και να τρέπεται σε φυγή, καταδιωκόμενος από μέλη της Συναγωγής.

Εν τέλει συνελήφθη μετά από 10 λεπτά στην συμβολή της Νότιας 9ης Οδού και της Λεωφόρου Ντριγκς (South 9 Street & Driggs Avenue), σε μια περιοχή αρμοδιότητας του 90ού Αστυνομικού Τμήματος του NYPD (90th Precinct).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Εξαφάνιση 22χρονου Κύπριου στη Νέα Υόρκη: «Πέπλο μυστηρίου και αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση – Πρέπει ο ίδιος να ρίξει φως»

Σύμφωνα με την σχετική αναφορά του NYPD, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα ο “Ε.Κ.”, η αξία των θρησκευτικών ειδών που επιχείρησε να αποσπάσει ο Ελληνοκύπριος αποτιμάται στις 5000 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία του Γεωργίου Θεοδουλίδη απέσπασε το φως της δημοσιότητας στην ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μέλη της οικογένειας του, ανήσυχα για το γεγονός ότι επί ώρες δεν έδινε σημεία ζωής, ζήτησαν, με δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα, την συνδρομή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για τον εντοπισμό του, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά είχε συμβεί.

Πηγή: omegalive.com.cy