23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Αγανάκτηση Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Λάρνακας για βανδαλισμούς σε σχολείο

Θλίψη και αγανάκτηση εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν το Μεγάλο Σάββατο σε Δημοτικό Σχολείο στα Λιβάδια.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «τα μέλη της εκφράζουν τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή τους για τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών ΚΑ. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για εφαρμογή κατάλληλων μέτρων από την πολιτεία, ώστε να αποτρέπεται αποτελεσματικά η είσοδος ατόμων με παραβατική συμπεριφορά στα δημόσια σχολεία με μόνο σκοπό την πρόκληση ζημιών», σημειώνει.

Πρέπει, συνεχίζει η ανακοίνωση, «να γίνει κατανοητό ότι τα περιστατικά βανδαλισμών στα σχολεία επηρεάζουν σημαντικά την ψυχοσύνθεση ιδιαίτερα των παιδιών, καθώς και των γονέων και κηδεμόνων τους. Η καταστροφή των δημιουργιών τους αλλά και της περιουσίας του σχολείου τους, προκαλεί στους μαθητές και στις μαθήτριες μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας καθώς και βαθιάς θλίψης», αναφέρει.

Η Ομοσπονδία, επισημαίνεται, «συζήτησε εκτενώς το θέμα και με τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας σε πρόσφατη συνάντηση τους” και αποφασίστηκε “να αποστείλουν κοινή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για θέματα στα οποία συμφωνούν και τα δύο μέρη».

Πηγή: omegalive.com.cy