23/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Άγιοι Ανάργυροι: Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. για το «περιπολικό δεν είναι ταξί» – Ξηλώθηκαν ο διοικητής του ΑΤ και άλλοι τέσσερις αστυνομικοί – Law & Order

Την ώρα που οι Άγιοι Ανάργυροι και η υπόλοιπη χώρα βρίσκονται σε αναβρασμό με τη νέα γυναικοκτονία, αίσθηση προκάλεσε η φερόμενη απάντηση του αστυνομικού στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης σχετικά με το αίτημα της 28χρονης για αποστολή περιπολικού.

«Κυρία μου το περιπολικό δεν είναι ταξί» φέρεται να είπε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης στην 28χρονη, με το Mega να παρουσιάζει την απάντηση της Άμεσης Δράσης για το συμβάν στους Αγίους Αναργύρους.

Ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο, που επικοινώνησε με το θύμα, φέρεται να απάντησε σ’ όσους τον ρώτησαν για την επίμαχη φράση πως «το είπε εν τη ρύμη του λόγου και δεν το θυμάται».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η κοπέλα είχε δώσει την εικόνα ότι ο κίνδυνος βρίσκεται έξω από το σπίτι της, και γι’ αυτόν δεν υπήρχε λόγος να πάει περιπολικό και να τη μεταφέρει κάπου».

 

Άγιοι Ανάργυροι: Ξηλώθηκε ο διοικητής του ΑΤ

Η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους που έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, καθώς, όπως έγινε γνωστό, «ξηλώθηκε» ο διοικητής του τμήματος.

Επιπλέον, απομακρύνθηκαν ακόμη 4 άτομα μετά την γυναικοκτονία της Δευτέρας (01/04/2024).

Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν συνολικά 4 αστυνομικοί από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων μετά την γυναικοκτονία δίπλα στο φυλάκιο του τμήματος της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της.

Απομακρύνθηκαν η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος.
Άγιοι Ανάργυροι: Οι δραματικές στιγμές της γυναικοκτονίας

Μαζί με τον φίλο της προχωρούν και ξαφνικά, όταν βλέπουν τον δράστη και σταματούν. Η γυναίκα προσπαθεί να επιστρέψει στο τμήμα και τότε ο 39χρονος την πιάνει από τη μέση και αρχίζει να την μαχαιρώνει για 30 δευτερόλεπτα.

Στο ρεπορτάζ του Mega σημειώνεται ότι το τηλέφωνο της 28χρονης έμεινε ανοιχτό για 8 λεπτά και έχουν καταγραφεί οι φωνές της για βοήθεια.


Πηγή: lawandorder.gr