20/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Τι είπε ο αστυνομικός για «το περιπολικό δεν είναι ταξί» – ΒΙΝΤΕΟ

Να δικαιολογήσει τη φράση του «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου», προς την άτυχη 28χρονη που δολοφονήθηκε έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, επιχείρησε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης ο οποίος διαχειρίσθηκε την τηλεφωνική κλήση της.

Όπως υποστήριξε σε συνομιλία με τους ανωτέρους του, τη συγκεκριμένη έκφραση τη χρησιμοποίησε εν τη ρύμη του λόγου του και δεν την… εννοούσε.

Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη και ότι είχε την αίσθηση από όσα του έλεγε η 28χρονη ότι ο κίνδυνος δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η «ψυχρή» στάση με την οποία αντιμετωπίζει ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης μία γυναίκα που του ζητά τη βοήθειά του και ότι συμπεριφέρεται διεκπεραιωτικά σαν τηλεφωνητής… ράδιο – ταξί και όχι της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν της έδωσε επίσης την παραμικρή συμβουλή για την ασφάλειά της ούτε την καθοδήγησε να επιστρέψει στο Α.Τ. για να είναι ασφαλής.

Στο «μικροσκόπιο» της διοικητικής και πειθαρχικής έρευνας θα βρεθεί και το υπόλοιπο προσωπικό του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Όπως όμως επισήμανε η Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το ηχητικό της συνομιλίας ήταν από χθες στη διάθεση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ αλλά μόλις σήμερα προχώρησε σε αντικαταστάσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η μετακίνηση του τηλεφωνητή έγινε άρον – άρον ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Star βρίσκεται πλέον σε υπηρεσία εντός της ΓΑΔΑ.Πηγή: www.enikos.gr