23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Άγρια σεξιστική επίθεση προϊσταμένου καθαριότητας Δήμου σε γυναίκα συνδικαλίστρια: Είσαι κομμουνοαρχ…δι & σούργελο

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του προϊσταμένου καθαριότητας προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας, σχετικά με τα όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα, στο δημαρχείο της πόλης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, όταν το προεδρείο ( ο Πρόεδρος, η Γενική Γραμματέας και ο Αν. Γενικός Γραμματέας)  έφτασε στο δημαρχείο, για να ενημερώσει ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την δημοτική αρχή, δέχτηκε αισχρή λεκτική επίθεση από τον προϊστάμενο καθαριότητας, ο οποίος σε σεξιστικό παραλήρημα χρησιμοποίησε φράσεις κατά της Γενικής Γραμματέως όπως ’κομμουνοαρχ…δι’’, «σούργελο», «κοπελιά προχώρα από εδώ» και κατά του προέδρου ( ’μαλ…κα’’ ). 

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι “ο συγκεκριμένος Προϊστάμενος, γνωστός και στους πολίτες της πόλης για τραμπούκικη συμπεριφορά έχει απόλυτα αυταρχική και ρατσιστική συμπεριφορά σε συναδέλφους ΑΜΕΑ, εγκύους, ηλικιωμένους καθώς και σε συναδέλφους που δεν συμφωνούν πολιτικά μαζί του (κοινώς είναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ) “, επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική Αρχή Τομπούλογλου, για την ανοχή της απέναντί του. Άλλωστε, όπως θυμίζουν “ο ίδιος άνθρωπος δήλωσε κατόπιν ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής την εξής χαρακτηριστική φράση «τώρα που αναλάβαμε εμείς, θα δείτε τι έχετε να πάθετε», φράση για την οποία ενημερώθηκε η Δημοτική αρχή στην πρώτη συνάντησή της με το Σωματείο”.

Oλόκληρη η ανακοίνωση:

Μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής, ότι οι συνοδοί απορριμματοφόρων μετά το πέρας των δρομολογίων αποκομιδής θα πηγαίνουν να καθαρίζουν και πλατείες 2 φορές την εβδομάδα, το Σωματείο πραγματοποίησε την Παρασκευή 5/7 συνάντηση με τη Δημοτική αρχή, στην οποία δεν υπήρξε κάποια συμφωνία, πάρα ταύτα από την συνάντηση έγινε κατανοητό, ότι το Σωματείο θα ενημέρωνε τους συναδέλφους. Τη Δευτέρα 8/7 στάλθηκε email στην υπηρεσία καθαριότητας ότι το Σωματείο θα προβεί σε συνάντηση με το προσωπικό στις 11.00πμ, για να ενημερώσει τους εργαζόμενους. Η απάντηση ήταν, ότι η συνάντηση μπορεί να γίνει στις 12.24μμ, ώρα που σχολάει το προσωπικό ή άλλη μέρα, κατόπιν αδείας από το Δήμαρχο, για το οποίο θα έχουμε ενημερώσει 1 ημέρα πριν.

Το Προεδρείο του Σωματείου (ο Πρόεδρος, η Γενική Γραμματέας και ο Αν. Γενικός Γραμματέας) πήγαν στις 11.00πμ έξω από την υπηρεσία Καθαριότητας για να ενημερώσει, ότι η συνάντηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10/7.
Παρότι δεν υπήρχαν εργαζόμενοι παρόντες η αντιπροσωπεία του Σωματείου δέχθηκε μια αήθη, απαξιωτική, σεξιστική και εξυβριστική επίθεση από τον Προϊστάμενο της καθαριότητας, ο οποίος εμφανίστηκε εκεί με προκλητικό και έντονο ύφος και χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ‘’κομμουνοαρχ…δι’’, «σούργελο», «κοπελιά προχώρα από εδώ» την Γραμματέα του Σωματείου και ‘’μαλ…κα’’ τον Πρόεδρο του Σωματείου. Δήλωσε, επίσης ευθέως ότι δεν είναι συνάδελφος της Γραμματέως του Σωματείου και παραδέχθηκε «καλύτερα φασίστας παρά το 2%».

Τα μέλη του Σωματείου είναι τα τελευταία, που δέχονται τέτοια επίθεση, καθώς ο συγκεκριμένος Προϊστάμενος, γνωστός και στους πολίτες της πόλης για τραμπούκικη συμπεριφορά έχει απόλυτα αυταρχική και ρατσιστική συμπεριφορά σε συναδέλφους ΑΜΕΑ, εγκύους, ηλικιωμένους καθώς και σε συναδέλφους που δεν συμφωνούν πολιτικά μαζί του (κοινώς είναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ) .

Το Σωματείο δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το δικαίωμα, που του δίνει ο νόμος να ενημερώνει τους εργαζόμενους και σεβάστηκε και το απαντητικό email της Διεύθυνσης Καθαριότητας, όμως δεν θα ανεχθεί με τίποτα τέτοιες συμπεριφορές.

Ενημερώνουμε όλους τους Δημοτικούς συμβούλους για το περιστατικό και περιμένουμε την Δημοτική αρχή να τοποθετηθεί γι’ αυτό άμεσα, καθώς και να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της κατάχρησης εξουσίας που ακολουθεί ο συγκεκριμένος Προϊστάμενος. Η στάση του συγκεκριμένου υπαλλήλου και το μένος τους για τους συνδικαλιστές, τους πολιτικοποιημένους στον προοδευτικό χώρο συναδέλφους, καθώς και τους ευάλωτους συναδέλφους είναι απύθμενο και ελλοχεύει ο κίνδυνος να πηγάζει από την ανοχή της Δημοτικής αρχής. Άλλωστε ο ίδιος άνθρωπος δήλωσε κατόπιν ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής την εξής χαρακτηριστική φράση «τώρα που αναλάβαμε εμείς, θα δείτε τι έχετε να πάθετε», φράση για την οποία ενημερώθηκε η Δημοτική αρχή στην πρώτη συνάντησή της με το Σωματείο.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr