26/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Αν δεν ήμουν αθώος, δεν θα κατέβαινα υποψήφιος στις Ευρωεκλογές

Ο Αλέξης Γεωργούλης παραχώρησε δηλώσεις σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, μιλώντας για την υποψηφιότητά του και σε αυτές τις Ευρωεκλογές, για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου περί σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και για τους στόχους του στην πολιτική.

Ο διμοφιλής ηθοποιός σε αυτές τις Ευρωεκλογές είναι υποψήφιος με το Πράσινο Κίνημα και δηλώνει αθώος για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου. «Οι κατηγορίες είναι πάρα πολύ βαριές, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να με κατηγορήσει για κάτι πιο βαρύ. Δεν έχω κάποια ποινική δίωξη, δεν εκκρεμεί κάποια δίκη. Έχει σταματήσει στην καταγγελία από τις βελγικές αρχές. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω και να εμπιστεύομαι τις βελγικές αρχές ότι θα δράσουν και θα κάνουν αυτό που είναι και νόμιμο και σωστό» ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Κατεβαίνω στις εκλογές γιατί θεωρώ ότι είμαι αθώος. Αν θεωρούσα ότι υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να κατηγορηθώ για κάτι μέσα σε αυτή την καταγγελία, δεν θα κατέβαινα καθόλου» υπογράμμισε.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στον στόχο του Πράσινου Κινήματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. «Με το Πράσινο Κίνημα στόχος είναι να δέσουμε άρρηκτα τον πολιτισμό και την πράσινη μετάβαση. Δεν νοείται πράσινη μετάβαση χωρίς πολιτισμό και πολιτισμός χωρίς πράσινη μετάβαση. Να δώσουμε το μήνυμα μέσα στην Ευρωβουλή και να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο η δύναμη του πολιτισμού» σημείωσε.

Τέλος, προχώρησε και σε βραχύ απολογισμό της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο. «Αν τραβήξω μία οριζόντια γραμμή για να κάνω τον απολογισμό αυτής της πενταετίας, έχω πολλές ωραίες δημιουργικές στιγμές. Κάποιες από αυτές τις θεωρώ και νίκες, και προσωπικές και ομαδικές. Αυτή η πενταετία ήταν δημιουργική και προσέφερα πράγματα μέσα στην ΕΕ» επισήμανε.


Πηγή: www.diaforetiko.gr