27/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Αναζητείται σεσημασμένος λαθροθήρας: Τον έπιασαν στα πράσα και διέφυγε στα κατεχόμενα – Κρατούσε «τσίλιες» δεύτερο πρόσωπο

Ένα πρόσωπο σεσημασμένο για πολλές σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας κατήγγειλαν χθες μέλη της Υπηρεσίας Θήρας αφού εντοπίστηκε να κυνηγά λαγούς με κυνηγετικό όπλο, με τη συνοδεία 4 κυνηγετικών σκύλων σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου σε περίοδο κλειστή για το κυνήγι.

«Συγκεκριμένα χθες το πρωί γύρω στις 07:10 , μετά από αξιοποίηση πληροφορίας ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί σε συγκεκριμένη τοποθεσία βόρεια της κοινότητας Περιστερώνας στην επαρχία Λευκωσίας, και άμεσης κινητοποίησης των μελών της Υπηρεσίας μας, εντοπίστηκε καταρχάς ένα πρόσωπο το οποίο φαίνεται να ήταν ο «προπομπός» δεύτερου προσώπου που στη συνέχεια εντοπίστηκε να βρίσκεται σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου και να συνοδεύεται από τέσσερα κυνηγετικά σκυλιά τα οποία δεν έφεραν αριθμούς σήμανσης. Σημειώνεται ότι στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το πιο πάνω πρόσωπο δεν επιτρέπεται η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων. Αφού εντοπίστηκε το δεύτερο πρόσωπο, έγιναν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και σε απόσταση μερικών μέτρων από το σημείο που βρισκόταν το ύποπτο πρόσωπο, εντοπίστηκε κρυμμένο, ένα κυνηγετικό όπλο.

Κατά τη διάρκεια περισυλλογής των τεκμηρίων το ύποπτο πρόσωπο άρπαξε το κυνηγετικό όπλο και τράπηκε σε φυγή προς τις κατεχόμενες περιοχές. Τα μέλη της Υπηρεσίας μας αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το εν λόγω πρόσωπο προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία όπου μέλη της στη συνέχεια εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του ύποπτου προσώπου το οποίο και αναζητείται.

Εναντίον του πιο πάνω προσώπου, το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια έχει καταγγελθεί 11 φορές για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας, διερευνώνται 7 διαφορετικά αδικήματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας.

Πηγή: omegalive.com.cy