22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Αντιδράσεις ΣΕΚ – ΠΕΟ για μετακίνηση Διοικητικού Προσωπικού στο ΤΕΠΑΚ

Τον άμεσο τερματισμό της εν εξελίξει, διαδικασίας μετακινήσεων Διοικητικού προσωπικού του ΤΕΠΑΚ και την έναρξη διαλόγου για συζήτηση αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, ζητούν από το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ οι συντεχνίες ΣΕΚ-ΠΕΟ ΤΕΠΑΚ, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν άλλη επιλογή από την κήρυξη εργατικής διαφοράς με πιθανή μια «δυναμική αντίδραση».

«Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την κήρυξη εργατικής διαφοράς με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μη αποκλειομένης και της δυναμικής μας αντίδρασης. Ήδη, έχουμε τροχιοδρομήσει τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης», αναφέρουν οι δύο συντεχνίες σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την επιστολή, την περασμένη Παρασκευή μέλη του προσωπικού ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς ότι μετακινούνται από τα τμήματα και τις υπηρεσίες που υπηρετούν σήμερα, σε άλλες Υπηρεσίες και Τμήματα του Πανεπιστημίου, χωρίς να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση όλων των προϊσταμένων και χωρίς πλήρη και επαρκή συνεννόηση και διαβούλευση με τις συντεχνίες του προσωπικού.

«Η εν λόγω ενέργεια παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνημένη πολιτική μετακινήσεων του Διοικητικού Προσωπικού, η οποία είναι μέρος της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και των Συντεχνιών που προβλέπει ότι τις μετακινήσεις του Προσωπικού τις αποφασίζει ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων», αναφέρουν δύο συντεχνίες, προσθέτοντας ότι η πιο πάνω Επιτροπή δεν έχει τέτοια εξουσία, ούτε αναφέρεται στους όρους εντολής της. Συνεπώς, θεωρούν ότι υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης.

Επίσης, στη επιστολή εκφράζεται ανησυχία και προβληματισμός «για τη μετακίνηση όλων των εργαζομένων της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης (ΥΕΠΔ) του ΤΕΠΑΚ προς άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, γεγονός που ισοδυναμεί με ντε φάκτο διάλυση και κλείσιμο μιας ολόκληρης διοικητικής υπηρεσίας, η οποία δημιουργήθηκε, με απόφαση του Πανεπιστημίου και την έγκριση της πολιτείας, μόλις πριν από 4 χρόνια».

Πηγή: omegalive.com.cy