23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Από τον καύσωνα στις καταιγίδες: Τι προκάλεσε το «εκρηκτικό» σενάριο και τι ώρα θα βρέξει στο εσωτερικό – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σε ισχύ βρίσκεται η Κίτρινη Προειδοποίηση που εξέδωσε το τμ. Μετεωρολογίας για καταιγίδες, με βροχές να έχουν πέσει ήδη σε διάφορες περιοχές στα ορεινά και τους χρήστες των ΜΚΔ να δημοσιεύουν βίντεο.

Στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ μίλησε ο μετεωρολογικός λειτουργός Ανδρέας Χατζηγεωργίου όπου αναφέρθηκε στο τι προκάλεσε αυτό το καλοκαιρινό φαινόμενο.

«Πρόκειται για μια μικρή διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τη σύγκλιση των ανέμων, δημιουργείται ένα σενάριο εκρηκτικό – γιαυτό εκδώσαμε κίτρινη προειδοποίηση», ανέφερε αρχικά ο κ. Χατζηγεωργίου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως είχαμε ήδη καταιγίδες στα ορεινά και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μούτταλλου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για βροχές στο εσωτερικό, σημειώνοντας πως υπάρχει περίπτωση να βρέξει γύρω στις 14:00 – 15:00 το μεσημέρι. Σημείωσε επίσης, πως στα ορεινά, υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζόπτωση.

Διαβάστε Σχετικά: Βροχές, καταιγίδες, και χαλάζι προβλέπει η Μετεωρολογική για όλη τη βδομάδα – Αναλυτικά οι ώρες και οι περιοχές

Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται καλύτερα αύριο με τη διαταραχή να εξασθενεί, ωστόσο δεν αποκλείονται οι βροχές και οι ήπιες καταιγίδες. «Τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα», τονίζει ο ίδιος.

Όσον αφορά το Σαββατοκύριακο, ο Μετεωρολογικός Λειτουργός σημείωσε πως θα επικρατεί ένα «τυπικό καλοκαιρινό σενάριο με βροχές».

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη στο ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή: omegalive.com.cy