22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αποκάλυψη για τη δολοφονία στο Ψυχικό: Η διαμάχη για την έκταση που αγόρασε ο τοπογράφος στη Μύκονο – Law & Order

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο τοπογράφος, Παναγιώτης Στάθης που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό, με εκτελεστή τον 44χρονο συλληφθέντα, είχε αγοράσει μία έκταση «φιλέτο» στο νησί της Μυκόνου.

Η εν λόγω έκταση βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο ανεγείρεται αυτή την περίοδο στην περιοχή «Καραπέτης».

Αυτό το στοιχείο έχει μπει στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΛΑΣ, την ώρα που γίνονται ακατάπαυστες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το προφίλ του φυσικού δράστη της δολοφονίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ενδελεχείς έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση των πολυτελούς ξενοδοχείου αναζητούσε τρόπο επέκτασης των εγκαταστάσεων, εξ ου και φαίνεται πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ακριβώς διπλανής έκτασης από το σημείο που αναγείρεται το σύγχρονο οικοδόμημα.

Ωστόσο, ο τοπογράφος πρόλαβε και αγόρασε ο ίδιος την εν λόγω έκταση, η οποία παρεμπιπτόντως χαρακτηρίζεται ως «φιλέτο» χάρη στη χωροταξική της θέση και κατά προέκταση φέρει μεγάλη αντικειμενική αξίας. Παράλληλα, τονίζεται πως λόγω της ανέγερσης του πολυτελούς ξενοδοχείου, οι γύρω εκτάσεις αυξάνουν ακόμα περισσότερα την αξία τους.

Στο ρεπορτάζ του Mega επισημαίνεται πως το ξενοδοχείο δεν έχει κάποια σχέση με τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

Συμπληρώνεται επίσης πως με νόμιμο τρόπο ο τοπογράφος κατάφερε τον Αύγουστο του 2020 να βγάλει άδεια για νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ακριβώς δίπλα στο σημείο που χτίζεται αυτήν την περίοδο το ξενοδοχείο γνωστής εταιρείας. Η άδεια αφορούσε την ανέγερση μη συμπαγούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος αλλά μικρών κατοικιών, μοντέλο που προτιμάται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τονίζεται πως ο τοπογράφος κατάφερε με νόμιμο τρόπο να αποκτήσει κάτι, δηλαδή την εν λόγω έκταση, που ήθελαν πολύ επιχειρηματίες στο νησί της Μυκόνου.

Δολοφονία στο Ψυχικό: Ο τοπογράφος φοβόταν για τη ζωή του

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού αναφέρεται πως το θύμα τις τελευταίες ημέρες άλλαζε κατοικίες επειδή φοβόταν.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σειρά καταθέσεων και αναλύσεις δεδομένων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο Παναγιώτης Στάθης είχε μετακομίσει με την οικογένειά του, επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Ο τοπογράφος έμενε τους τελευταίους μήνες στο Παλαιό Ψυχικό μαζί με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά. Παλιότερα έμενε στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με άτομα του φιλικού περιβάλλοντος ένας απ’ τους λόγους μετακόμισης του Στάθη στο Παλαιό Ψυχικό ήταν η ασφάλειά του, καθώς ο ίδιος έχει δεχθεί κατά το παρελθόν επίθεση από άγνωστο έξω από την οικία στο Χαλάνδρι.

Ο 54χρονος τοπογράφος αισθανόταν ότι απειλείται και οι αξιωματικοί της αστυνομίας που κινούν τα νήματα της μεγάλης έρευνας, θεωρούν πως βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία για να αποκαλύψουν το όνομα ή τα ονόματα εκείνων που τον είχαν στο στόχαστρο.


Πηγή: lawandorder.gr