24/02/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Άστραψε και βρόντηξε ο Παύλος Μυλωνάς με την Ατταλίδου για το βίντεο με δύο άντρες μαζί: «Φασιστική ενέργεια – Η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να φιμωθεί»

Σχετικά με το ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα για διεξαγωγή έρευνας εναντίον εκπαιδευτικού που πρόβαλε βίντεο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο βουλευτής ΔΗΚΟ απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η φασιστική νοοτροπία να επιβάλλεται η εκπαίδευση των παιδιών από βουλευτές ή οργανωμένα σύνολα που δεν σέβονται την αντίθετη άποψη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Μυλωνάς.

: ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν ενώνονται δύο άντρες μαζί»: Σάλος από ομοφοβικό βίντεο που έβαλαν σε μαθητές σε σχολείο της Λευκωσίας – Έρευνα από το Υπ. Παιδείας

Αυτούσια η επιστολή:

Αξιότιμη κυρία Μιχαηλίδου,

Με θλίψη και απογοήτευση ενημερώθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απόφασή σας να διατάξετε έρευνα για καθηγητή/καθηγήτρια Θρησκευτικών που σε λύκειο της Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, πρόβαλε βίντεο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου όπου με ομιλία του εξηγεί επιστημονικά τη θέση της Εκκλησίας για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

: «Δεν ήταν εντός ύλης το ομοφοβικό βίντεο» που προβλήθηκε σε μάθημα σε σχολείο της Λευκωσίας – Η θέση των οργανωμένων γονέων

Με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά της τρίτης λυκείου ή γενικότερα αυτών των ηλικιών ενημερώνονται για τις θέσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και άλλων, πρέπει να αφεθεί στην κρίση των παιδιών αυτών η κριτική σκέψη. Θεωρώ φασιστική την ενέργεια της Αλεξάνδρας Ατταλίδου και ταυτόχρονα δείκτη αδυναμίας από μέρους σας να αντιμετωπίσετε τέτοια φαινόμενα απαγόρευσης μετάδοσης ιδεών στα σχολεία μας με σεμνό και μετριοπαθή τρόπο.

Η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε βεβαίως και η δημοκρατική αρχή της ελευθερίας έκφρασης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών μας, αναλόγως του ποιοι φωνασκούν ή απειλούν επανειλημμένα για συγκεκριμένα θέματα.

Με εκτίμηση,

Παύλος Μυλωνάς

Βουλευτής Επαρχίας Λεμεσού

Πηγή: omegalive.com.cy