23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αστυνομικοί πραγματοποιήσαν συλλήψεις σε Χανιά και Ιεράπετρα για για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα – Law & Order

Συνολικά 5 άτομα συνέλαβαν αστυνομικοί σε Χανιά και Ιεράπετρά για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Επίσης κατασχέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια, περίστροφο, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και κροτίδες.

Στο πλαίσιο δράσεων σχετικών με τα αδικήματα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων οι αστυνομικοί έφτασαν σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ένα εκ των συλληφθέντων στην κατοχή του οποίου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν 71 κροτίδες.

Ακολούθησε έλεγχος σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων και στη συνέχεια έρευνες από αστυνομικούς σε οικίες, χώρους και οχήματα που χρησιμοποιούν σε περιοχή των Σφακίων, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Πολεμικό τυφέκιο, κυνηγητικά όπλα, δύο πιστόλια, περίστροφο, γεμιστήρες, 595 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δερμάτινη θήκη πιστολιού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Χανίων.

Σύλληψη και στην Ιεράπετρα

Συνολικά 806 τεμάχια πυροτεχνικών ειδών και πιο συγκεκριμένα κροτίδες, είχε στην κατοικία του στην οποία έγινε αστυνομική έρευνα, άνδρας ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας.

Η σύλληψή του, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονούνται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης πώλησης – εμπορίας και της κατ’ επέκτασης χρήσης βεγγαλικών και κροτίδων, ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα.

Η προανάκριση για την υπόθεση, διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.


Πηγή: lawandorder.gr