25/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αθήνα-ΝΟΚ: Πρόταση για μερική αναστολή αδειών

Συζήτηση σχετικά με την έκδοση οικοδομικών αδειών και το «μπόνους» δόμησης του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ- Νόμος 4067/2012 -ύψη των κτιρίων) θα γίνει σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Το θέμα έχει μπει 10ο στην ημερήσια διάταξη και θα υπάρξει εισήγηση της αντιδημάρχου Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας του Δήμου Αθηναίων κυρίας Μάρως Ευαγγελίδου.

Η συζήτηση θα γίνει ενόψει της ολοκλήρωσης του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) για την Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, σε συνέχεια ενεργειών που έχουν κάνει άλλοι Δήμοι, αναμένεται να αποφασίσει αναστολή στις οικοδομικές άδειες σε κτίρια με μπόνους δόμησης .

Ωστόσο, η «διαφορά»  στην περίπτωση της Αθήνας είναι ότι  δεν θα προταθεί καθολική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακοπεί πλήρως η οικοδομική δραστηριότητα. Θα υπάρξει «μερική αναστολή» που θα λειτουργήσει ως «δίχτυ ασφαλείας».

Να σημειωθεί ότι  για το «μπόνους» δόμησης του ΝΟΚ υπάρχουν αντιδράσεις δημάρχων της Αττικής, όπως Αλίμου και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης,  Κηφισιάς,   Αμαρουσίου, Παπάγου Χολαργού, Χαλανδρίου. Η υπόθεση αναμένεται να διευθετηθεί οριστικά στις 11 Οκτωβρίου από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Πηγή: www.aftodioikisi.gr