21/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Χαρδαλιάς: «Τέλος στην ασυδοσία στο Πεδίον του Άρεως»

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως μπαίνει τέλος στο παραεμπόριο στο Πεδίον του Άρεως.

Παράλληλα, ο κύριος Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως θα εργαστεί από κοινού με τους πολίτες της Αττικής για να επιστρέψουν οι πνεύμονες πρασίνου της πόλης σε όλους τους δημότες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Περιφερειάρχη:

«Επιστρέφουμε τους δημόσιους αστικούς χώρους πρασίνου στους κατοίκους της Αττικής!

Βάζουμε τέλος σε εικόνες, όπως αυτές, που μετατρέπουν τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης μας σε χώρους παραεμπορίου και ακαλαισθησίας, που ουδεμία σχέση έχουν με τον χαρακτήρα ενός δημόσιου αστικού πάρκου.

Μαζί με τους συμπολίτες μας, θα εργαστούμε -από κοινού- για την επόμενη ημέρα στο Πεδίον του Άρεως, με όρους χρηστής διαχείρισης και με απόλυτο σεβασμό στο οικοσύστημα του πάρκου και στο περιβάλλον.

Ένας χώρος, μέσα στον αστικό ιστό, που θα αποτελέσει πρότυπο βιωσιμότητας για την Πράσινη Αττική για την οποία έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες.

Αφήνοντας πίσω μας, πρακτικές αδιαφάνειας του παρελθόντος, το Πεδίον του Άρεως επιστρέφει ως χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας για τους κατοίκους της Κυψέλης, του Γκύζη, της Βικτώριας και των Εξαρχείων και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Τους επόμενους μήνες, μάλιστα, θα δουλέψουμε σε συνεννόηση με τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε, αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα του 2024, συνθήκες διοργάνωσης εορταστικών χωριών που να μπορούν να φιλοξενούν για λίγες ημέρες εορταστικές εκδηλώσεις -δωρεάν για μικρούς και μεγάλους- στα πρότυπα και με την αισθητική των εορταστικών θεματικών πάρκων του εξωτερικού. Και πάντα με ευθύνη των υπηρεσιών της Περιφέρεια Αττικής.

Με πράξεις και όχι με λόγια! Όπως ακριβώς αρμόζει στους συμπολίτες μας!».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr