19/06/2024
Αθηνά, Ελλαδα
LIFESTYLE

Χάρης Σώζος: Είμαι πειραχτήρι, ζωηρός παιδιόθεν -Τρελαίνω κόσμο, όσοι δεν με ξέρουν μένουν άναυδοι

Για την… τρέλα που έχει παιδιόθεν, το  «Δις Εξαμαρτείν», τα σκυλιά του και τη μητέρα του μίλησε ο Χάρης Σώζος ως καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον το πρωί της Τρίτης (30.04.2024).

«Είμαι πειραχτήρι. Δεν κάνω κάτι που το έχω σκεφτεί. Το προχωράω μέχρι να το τερματίσω. Τρελαίνω κόσμο γενικά, όσοι δεν με ξέρουν μένουν άναυδοι. Είμαι ζωηρός παιδιόθεν» ανέφερε ο Χάρης Σώζος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δυο του σκυλιά, ένα κοκόνι και ένα Γιόρκι που έχει στο σπίτι του στον Υμηττό αλλά και στην πατρίδα του το Αλιβέρι και γιατί προτιμά τις μονοκατοικίες

«Έμεινα κάποια χρόνια σε πολυκατοικία όταν ήρθα στην Αθήνα, από τις δυσκολίες ενός σπιτιού που είχε την τουαλέτα εκτός σπιτιού. Μετά τις πολυκατοικίες με όλες τις ανέσεις, ασφυκτιούσα, βρήκα ένα σπιτάκι, και το αγόρασα. Θέλω να πατάω χώμα», σημείωσε.

‘Όσο για το επάγγελμα του ηθοποιού, τόνισε: «Το επάγγελμά μας είναι διά βίου μάθηση. Στο θέατρο δύσκολα βρίσκεις ανθρώπους που δεν έχουν εκπαίδευση, στην τηλεόραση είναι πιο εύκολο.

Δεν έχω χτυπήσει ποτέ πόρτα να ζητήσω δουλειά. Γι’ αυτό λέω ότι είμαι πολύ τυχερός, ποτέ δεν έμεινα χωρίς δουλειά. Είχα τη δυνατότητα των επιλογών. Μια φορά είχα 5 προτάσεις για θέατρο και επέλεξα μια που είχε λιγότερα λεφτά αλλά μου άρεσε περισσότερο. Έγιναν οι άλλες 4 και δεν έγινε αυτή. Και μου έτυχε το Παράξενο ζευγάρι με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Ακόμα κι όταν λέω ότι δεν θέλω να δουλέψω, πάντα κάτι με τσιγκλάει. Αν δεν ευχαριστιέσαι, δεν μπορείς να δουλέψεις».

«Όταν έκανα το Δις Εξαμαρτείν διάβασα πρώτα 14 επεισόδια. Μού έλειπε ένα σίριαλ Ήταν η πρώτη φορά που έκανα πρωταγωνιστικό ρόλο. Με είχαν δει στην ταινία 120 Ντεσιμπέλ. Δεν το φανταζόμουν ότι θα γίνει αυτό το πράγμα αλλά ήξερα ότι είναι καλό. Δεν είχα μέτρο σύγκρισης για να ξέρω ότι θα πάει δύο σεζόν. Είμαι πολύ τυχερός και στα θεατρικά και στα τηλεοπτικά» είπε.

Τέλος, δε παρέλειψε να αναφερθεί και στη μητέρα του: «Είχα μια πολύ σπουδαία μητέρα. Ήξερα το Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα πριν αρχίσω να διαβάζω. Διάβαζε πολύ και το βράδυ μας αφηγείτο τι είχε διαβάσει. Οπότε πριν αρχίσω να διαβάζω ήξερα μεγάλα βιβλία. Η χαρά μου ήταν να ακούω θέατρο στο ραδιόφωνο. Ονειρευόμουν, περπατούσα μέσα στους χώρους, με ταξίδευε. Όταν ξεκίνησα, ξεκίνησα να δώσω για Πανεπιστήμιο, πέρασα σε μια σχολή μηχανικών αλλά δεν γράφτηκα».

Πηγή: www.newsit.gr