05/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινή καταιγίδα έντυσε στα λευκά τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ – Καθηλώθηκαν πτήσεις, έκλεισαν σχολεία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, μια χειμερινή καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη, πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ σήμερα 13.2.2024, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις.

Η χειμερινή καταιγίδα σάρωσε ένα μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, από τη Δυτική Βιρτζίνια ως τη Νέα Αγγλία, με το ύψος του χιονιού που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας να ξεπερνάει σε κάποιες περιπτώσεις τα 15 εκατοστά.

Σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή την περιοχή οι αρχές απηύθυναν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης η βροχή μετατράπηκε σε χιόνι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένεται να δεχτεί τουλάχιστον 17 εκατοστά χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθιστώντας την κυκλοφορία στους δρόμους επικίνδυνη.

Ο ρυθμός της χιονόπτωσης ανέρχεται σε 5 εκατοστά την ώρα στο Λόουερ Χάντσον, όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πόλης της Νέας Υόρκης με μήνυμά της στο X.

«Αυτοί οι ρυθμοί (χιονόπτωσης) θα καταγραφούν νοτιότερα τις επόμενες ώρες έως το μεσημέρι, οδηγώντας σύντομα σε καλυμμένους από χιόνι δρόμους και επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης», επισήμανε η υπηρεσία, απευθύνοντας έκκληση στους οδηγούς να επιδεικνύουν προσοχή.

Σε άλλα τμήματα της περιοχής το ύψος του χιονιού που θα πέσει αναμένεται να φθάσει έως τα 30 εκατοστά προτού η καταιγίδα μετατοπιστεί ανατολικότερα.

Στη Βοστόνη, το ύψος του χιονιού θα μπορούσε να ανέλθει στα 22 εκατοστά, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος της πόλης να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα σχολεία σε ολόκληρη την περιοχή ακύρωσαν τα δια ζώσης μαθήματα για σήμερα, μεταξύ άλλων στην πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία πραγματοποιεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για 1 εκατομμύριο μαθητές.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 900 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια LaGuardia της Νέας Υόρκης, Logan International της Βοστόνης και Liberty International του Νιούαρκ είτε καθυστέρησαν είτε ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το ιστότοπο Flightaware.com.

Πηγή: www.newsit.gr