05/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Γιαλιάς: Ποιος ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας που εκτέλεσαν και έκαψαν στη Μάνδρα – Η δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2018

Ο 59 ετών Χρήστος Γιαλιάς είναι, όπως όλα δείχνουν, ο γνωστός επιχειρηματίας που έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης, μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης 7/2.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το θύμα εκτελέστηκε ενώ ήταν εν κινήσει μέσα στο ΙΧ. Μετά τη δολοφονία, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί η σορός. Μέσα στο όχημα πέταξαν και ένα καλάσνικοφ, πιθανώς το όπλο της δολοφονίας. Εκτιμάται ότι το πέταξαν μέσα για να καεί και αυτό μαζί με το όχημα.


ΜΑΝΔΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Στη συνέχεια οι εκτελεστές έφυγαν με μοτοσικλέτα η οποία βρέθηκε καμένη στην Πάχη Μεγάρων.
ΜΑΝΔΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ


ΜΑΝΔΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε σε απόσταση περίπου 100-200 μέτρων από το σπίτι του.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Γιαλιάς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΛΙΑΣ

Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο κρεάτων στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, αλλά και με τον τομέα των φορτοεκφορτώσεων.

Μεταξύ άλλων, ο 59χρονος ήταν ιδιοκτήτης των πασίγνωστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G και G-EXPRESS.

Η “Φ. Κατερίνα ΜΟΝ. ΑΕΒΕ” ήταν μια πρωτοπόρα εταιρία εξειδικευμένη από την μια στην παραγωγή πουλερικών μέσω ιδιόκτητων πτηνοτροφείων σε περιοχή της Δ. Αττικής, από την άλλη στην εισαγωγή, επεξεργασία και εμπορία όλων των τύπων κρεάτων και παραγώγων τους.

Η επέκτασή του στη λιανική δεν άργησε να έρθει. Δημιούργησε πρότυπα καταστήματα delicatessen και επιλεγμένων παραδοσιακών προϊόντων τους σε κομβικά σημεία του νομού Αττικής (Γλυφάδα, Πεντέλη, Άλιμο κλπ). Παράλληλα επεκτάθηκε κι εκτός συνόρων, σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ιταλία.

Το τελευταίο του επιχειρηματικό βήμα ήταν η “Gi-express”. Κάλυπτε την παροχή εργατών όλων των ειδικοτήτων αποθήκης μέσω “Σύμβασης Έργου ωρομίσθιας χρέωσης”, με δωρεάν καθημερινά μεταφορά τους από και προς τις εγκαταστάσεις των πελατών της, πανελλαδικά, μέσω των 18 και πλέον ιδιόκτητων λεωφορείων της όλων των τύπων.

Επίσης αναλάμβανε ποικίλα έργα συσκευασίας προϊόντων ξηρού φορτίου στη Μαγούλα Αττικής. Τέλος, μέσω του ιδιόκτητου στόλου της Δ.Χ φορτηγών η εταιρεία αναλαμβάνει κάθε μεταφορικό έργο σε όλη την επικράτεια αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη.

Επίσης, ήταν στενός συνεργάτης του ομίλου Πιέτρης.

Ο επιχειρηματίας ασχολήθηκε έντονα και με το ποδόσφαιρο, καθώς υπήρξε ιδιοκτήτης της ομάδας του ΑΟ Τρικάλων, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και είναι αυτός που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού. Μάλιστα, ασχολήθηκε διοικητικά και με τον ΠΑΣ Κόρινθος, με ιδιοκτήτη τον Αλέξη Κούγια.
Χρήστος Γιαλιάς

Πέρα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Χρήστος Γιαλιάς έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κατοχής όπλων, μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ, και για διακίνηση ναρκωτικών.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2018

Η υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης περιπλέκεται, καθώς η πρώην σύζυγος του 59χρονου επιχειρηματία, Φρειδερίκη Καρζή, είχε δολοφονηθεί με άγριο τρόπο τον Μάιο του 2018, πάλι στην περιοχή της Μάνδρας.

Συγκεκριμένα, η 51χρονη είχε βρεθεί νεκρή σε λίμη αίματος στην αυλή του σπιτιού της, στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Πλαστήρα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν δείξει ότι η δολοφονία είχε ως κίνητρο τη ληστεία, ωστόσο δεν εξιχνιάστηκε πλήρως. Να σημειωθεί ότι η 51χρονη είχε χωρίσει από τον Γιαλιά πολλά χρόνια πριν δολοφονηθεί.


Πηγή: www.diaforetiko.gr