17/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Ξεσηκωμός για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Στα “κάγκελα” είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, εξαιτίας της ανάθεσης υπηρεσιών της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιωτική επιχείρηση.

“Ως κύριο πρόβλημα λοιπόν, θέτουμε την υποστελέχωση των Υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο ζήτημα αναδεικνύεται ως αφετηρία ενός σημαντικού αριθμού παρεπόμενων προβλημάτων που θα επηρεάζουν δυσμενώς ολόκληρη τη σχετική διοικητική διαδικασία του Δήμου.”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή, του σημερινού θέματος της Δημοτικής Επιτροπής “Περί έγκρισης ανάθεσης εργασιών καθαριότητας” σε ΙΔΙΩΤΕΣ, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης:

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς η συνεχιζόμενη υποστελέχωση λόγω και της συνταξιοδότησης πολλών υπαλλήλων θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών και εν τέλει στην ταλαιπωρία και μη εξυπηρέτηση των πολιτών και των αναγκών τους. Το Σωματείο καλεί τη νέα δημοτική παράταξη να παρέμβει αποτελεσματικά και έγκαιρα στο ζήτημα υπενθυμίζοντάς της επίσης, ότι διαφωνούμε με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων ως εναλλακτικής λύσης καθότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Παραδείγματα άλλων Δήμων που ακολούθησαν την πρακτική των ιδιωτικοποιήσεων είχαν ως
αποτέλεσμα:

1. Την κακοδιαχείριση/ Κακοδιοίκηση

2. Την χρεοκοπία λόγω του πολλαπλάσιου κόστους για τον δημότη

3. Από τη μία, «λεφτόδεντρα» για τους Ιδιώτες, ενώ από την άλλη περικοπές – υποστελέχωση και πλήρης απαξίωση των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

4. Μη συνεπείς ιδιώτες και εξώδικα μεταξύ Δήμων-Ιδιωτών για τήρηση των όρων των συμβάσεων

5. Καταγγελίες από τα Σωματεία εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις, στο Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς και αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής και άλλων ένδικων μέσων για ακύρωση των συμφωνιών με τους ιδιώτες.

6. Οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Ανακύκλωσης να καλούνται να καλύψουν τις αποκομιδές όταν δεν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα από τους ιδιώτες, ενώ οι τελευταίοι συνεχίζουν να πληρώνονταν κανονικά για τις “υπηρεσίες” τους εις βάρος του δημότη.

7. Ποινικές ευθύνες για την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, μη τήρηση των μέτρων
ασφαλείας και εργαζόμενοι χωρίς συλλογικές συμβάσεις έρμαια στους ιδιώτες που τους
εκμεταλλεύονται, και άλλα πολλά τα οποία παρακολουθούμε να συμβαίνουν μέσα από το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων.

Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτος και θα τον υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο. Η υποστελέχωση ευθύνεται για τη μη καλή εξυπηρέτηση των δημοτών και αυτή τους οδηγεί αρκετές φορές στη δυσφήμιση των υπηρεσιών που λαμβάνουν. Αυτή η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, τεχνητά οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, η οποία όμως θα πολλαπλασιάσει το κόστος, όπως διαφαίνεται από παραδείγματα άλλων δήμων, θα ωφελούνται οι λίγοι, καθώς θα υπάρχει αδιαφάνεια διαδικασιών και ο πολίτης θα “χρυσοπληρώνει” τις υπηρεσίες όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες και δήμους.

Ως κύριο πρόβλημα λοιπόν, θέτουμε την υποστελέχωση των Υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο ζήτημα αναδεικνύεται ως αφετηρία ενός σημαντικού αριθμού παρεπόμενων προβλημάτων που θα επηρεάζουν δυσμενώς ολόκληρη τη σχετική διοικητική διαδικασία του Δήμου.

Αυτό θα οδηγεί στην ύπαρξη όλου και μεγαλύτερου αριθμού εκκρεμών υποθέσεων, εκκρεμοτήτων και σοβαρών καθυστερήσεων, και θα δημιουργεί καταστάσεις τριβής και σύγκρουσης με τους εξυπηρετούμενους πολίτες, οι οποίοι συχνά θα αντιλαμβάνονται την «αντικειμενική αδυναμία έγκαιρης ενέργειας ως εκ του πονηρού ενεργούμενη», ενώ οι υπάλληλοι θα καθίστανται ‘εύκολοι στόχοι φραστικών επιθέσεων και υποτιμητικών χαρακτηρισμών’» όπως διαφαίνεται σε άλλους Δήμους της χώρας.

Το προσωπικό του Δήμου βρίσκεται ήδη στα όρια του και βάζει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Απαιτούμε, να προκηρυχθούν ΑΜΕΣΑ οι κενές θέσεις και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις που οι νόμοι προβλέπουν ώστε να διασφαλίζονται πρώτα και κύρια οι ανάγκες των δημοτών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα προχωρά σε κάθε απόφαση και ενέργεια που στόχο θα έχει τη διαφύλαξη του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου, την εύρυθμηκαι ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη όλων των αναγκών και για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), πληρωμή των δεδουλευμένων Κυριακών, εξαιρέσιμων, νυχτερινών και υπερωριών και την τήρηση όλων κανόνων για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

Καθώς η ακρίβεια καλπάζει για όλη την κοινωνία, η εντατικοποίηση της εργασίας και η ανάθεση παράλληλων και αλλότριων καθηκόντων έγιναν ο κανόνας και χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων οι οποίες όμως δεν συμφέρουν τον πολίτη αλλά το κέρδος των λίγων.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου
Άννα Βαμβακάρη Απόστολος Μάρης
Πρόεδρος Γραμματέας

Πηγή: www.aftodioikisi.gr