23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για τραγωδία στο Μάτι – Άγγελος Κοντοθάνος: «Μετά τις ”ποινές χάδια”, βρήκα μπροστά μου μια καρέκλα και την πέταξα»

Ο Άγγελος Κοντοθάνος, ο άνδρας που πέταξε μια καρέκλα στη δικαστική αίθουσα μετά την ανακοίνωση των ποινών για τη τραγωδία στο Μάτι, σε δηλώσεις του στο Mega, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι, «μετά τις ”ποινές χάδια”, βρήκα μπροστά μου μια καρέκλα και την πέταξα».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως, «μετά τη ρήξη της καρέκλας με προσήγαγαν και με άφησαν ελεύθερο έπειτα από 4-5 ώρες περίπου. Με το που είπε (σ.σ. η πρόεδρος της έδρας) ότι λύεται η συνεδρίασις, και πήραν τις ποινές «χάδια» οι κατηγορούμενοι, πήρα μια καρέκλα και την πέταξα. Αυτό βρήκα μπροστά μου, αυτό σκέφτηκα, αυτό έκανα. Ανέλαβα την ευθύνη μου, όπου μέσα σε αυτή την αίθουσα εδώ και 1,5 χρόνο κάνεις δεν τόλμησε να πει αυτή τη φράση».

«Δεν έχει σημασία τι έχασα εκείνη την ημέρα. Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι νεκροί με τους νεκρούς. Το δικαστήριο είχε για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Θα έρθουν και άλλα Τέμπη, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: www.enikos.gr