22/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος ζητά έκτακτη επιχορήγηση για να μπορέσει να κρατήσει συμβασιούχους

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 έστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λιβάνιο, ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση για τους 112 πρώην συμβασιούχους ΙΔΟΧ που συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο από τους 142 που ήταν αρχικά, οι οποίοι προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Επίσης ο δήμαρχος ζητά να κονδύλια για να καλύψει επίσης το μισθολογικό κόστος 28 εργαζομένων πρώην συμβασιούχων μέσω του προγράμματος 55-67 της ΔΥΠΑ, που επίσης παραμένουν στο δήμο.

Ειδικότερα ο δήμαρχος κάνει λόγο για «υπέρογκο μισθολογικό κόστος που θα μπορούσε να καλυφθεί, εάν η αρχική στήριξη-επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, για τα έτη 2020 και 2021, μπορούσε να συνεχιστεί για τους 112 πρώην συμβασιούχους ΙΔΟΧ που συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο από τους 142 που ήταν αρχικά, οι οποίοι προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 με τη μηνιαία δαπάνη να ανέρχεται σήμερα για τους 112 σε ποσό άνω των 140.000 ευρώ μηνιαίως (ετήσια δαπάνη € 1.680.000 περίπου), το οποίο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Δήμο, όπως
και για το μισθολογικό κόστος των 28 εργαζομένων πρώην συμβασιούχων μέσω του προγράμματος 55 – 67 της ΔΥΠΑ με το μηνιαίο κόστος να καλύπτεται επίσης εξ ολοκλήρου από το Δήμο και να ανέρχεται περίπου σε ποσό άνω των 36.000 ευρώ (ετήσια δαπάνη € 430.000 περίπου), δηλαδή συνολική επιπρόσθετη ετήσια δαπάνη € 2.100.000 περίπου».

Ο κ. Ψυρρόπουλος στην εν λόγω επιστολή του, αναφέρεται στη δυσβάστακτη οικονομική πραγματικότητα που επιβάλλει λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου ο δήμος να μπορέσει να ορθοποδήσει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, ζητώντας την στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου με την παροχή Έκτακτης Επιχορήγησης, προκειμένου να συνεχίσει ο Δήμο ς Ηλιούπολης την εύρυθμη λειτουργία του απρόσκοπτα με τη διατήρηση του συνόλου των εργαζομένων.

Στην εν λόγω επιστολή ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρεται επιπροσθέτως στις υπέρογκες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις Π.Ο.Ε., όπως και στις τρέχουσες υποχρεώσεις του Δήμου, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την προστασία των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα του Δήμου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Πηγή: www.aftodioikisi.gr