26/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

«Θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων και όχι μόνο έχουν «σηκώσει» οι αδιανόητες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση».

Ωστόσο, σε νεότερες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30.04.24), ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος επέμενε στα όσα υποστήριξε, τονίζοντας πως η δήλωσή του είναι επιστημονικά σωστή και εξηγώντας τι ακριβώς εννοούσε. 

«Η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απόλυτα σωστή, είπα ότι επειδή ότι το αρσενικό φύλο έχει πιο δυνατή σωματική διάπλαση έναντι του γυναικείου, γι’ αυτό και είναι πιο επικίνδυνο», είπε και επεσήμανε «άρα η έκφρασή μου είναι σωστή επιστημονικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος μιλώντας στο Livemedia δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο κ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι ψυχίατρος, αναφερόμενος στα περιστατικά επιθετικότητας από νέους είπε ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα.

Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, (…) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του», πρόσθεσε ο Δ. Βαρζτόπουλος.

Πηγή: www.newsit.gr