21/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος φυτεύει το πρωί λουλούδια αλλά το βράδυ κάποιοι τα κλέβουν

Μπαινουν σιγά-σιγά οι τελικές “πινελιές” στο έργο ανάπλασης στο πάρκο Ερυθραίας.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο τεράστιος χώρος που εκτείνεται από τη λεωφόρο Κνωσού και φτάνει μέχρι και την Φορτέτσα έχει μπει σε τροχιά διαμόρφωσης ενός πάρκου με πλούσια φύτευση, διαμόρφωση ποδηλατοδρόμων, χώρων συνάθροισης κοινού με ανοικτά μικρά θέατρα, αναψυκτήρια, παιδικές χαρές και υπαίθρια γυμναστήρια.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Γιαλιτάκης στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, στο πάρκο Ερθραίας έχουν ξεκινήσει οι φυτεύσεις χιλιάδων φυτών (καλοπιστικά φυτά αλλά και βότανα).

Μέσω του Ευρωπαικού προγράμματος LifeGreen η Δημοτική Αρχή παρέλαβε τα γηγενή φυτά ώστε να αναπτύξει πλήρως αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου που έρχεται στο Ηράκλειο.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπής των πολύχρωμων φυτών. Ο κ. Γιαλιτάκης τόνισε πως η όλη προσπάθεια του Δήμου έχει συλλογική συμμαχία και μοναδικός στόχος είναι η καλύτερη εικόνα του Ηρακλείου, αναφέροντας πως ”Ο Δήμος είμαστε εμείς” επομένως τέτοιου είδους ενέργειες δυσχεραίνουν την προσπάθεια και το έργο βελτίωσης του αστικού πρασίνου.

Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε την δημόσια περιουσία. Οποιαδήποτε ενέργεια καταστροφής και φθοράς αποβαίνει σε βάρος των δημοτών του Ηρακλείου αλλά και της συνολικής εικόνας της πόλης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο θετική είναι η συμβολή του αστικού πρασίνου στην κλιματική αλλαγή καθώς τα σύγχρονα πρασινα πάρκα καθαρίζουν τον αέρα, εφοδιάζουν την ατμόσφαιρα με οξυγόνο, δροσίζουν τους δρόμους την πόλη και βοηθούν στη εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημειώνεται πως οι εργασίες πρασίνου στο πάρκο έχουν ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων και τις δεντροφυτεύσεις.

Ο Δήμος Ηρακλείου δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους και τις νέες καινοτομίες που θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν όχι μόνο το πάρκο Ερυθραίας αλλά και οποιοδήποτε χώρο πρασίνου στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον κ. Γιαλιτάκη.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr