21/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ηλιούπολης: Eπανέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων – Τι λέει ο Δήμαρχος στο Aftodioikisi

Επανέρχεται ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων για μαθητές Γ’ Γυμνασίου μετά από τέσσερα χρόνια στην πόλη της Ηλιούπολης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων ήταν ένας Θεσμός Συμμετοχικής Δημοκρατίας που στόχο είχε από την πρώτη στιγμή να αφυπνίσει τους νέους και να μεταδώσει τις αρχές της δημοκρατίας, όπως και την συμμετοχή σε σημαντικά συλλογικά όργανα.

Η σημασία, ειδικά σήμερα, της επαναφοράς ενός τέτοιου θεσμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να θέσουν οι νέοι τα ερωτήματά τους, να διεκδικήσουν απαντήσεις για φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας της πόλης, να καλλιεργήσουν αρετές όπως είναι η τόλμη, η παρρησία, η κοινωνικότητα.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, σε δήλωσή του στο Aftodioikisi.gr αναφέρει:

“Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που επαναφέρουμε με την σημερινή Δημοτική Αρχή με τη βοήθεια της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας Σοφίας Βλάχου, τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, γιατί είχα στηρίξει τον σημαντικό θεσμό αυτόν και ως Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ σήμερα είναι και πάλι πραγματικότητα μετά από 4 χρόνια απουσίας. Ο ρόλος θεσμών όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα για την εκπαίδευση των νέων με στόχο την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των αρχών της. Στην επαναφορά του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων συνέβαλε και η Κοινωνία των πολιτών με ενεργό ρόλο των εκπαιδευτικών της πόλης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων θα λάβει χώρα στις 18 Μαΐου 2024 στις 12:00μ.μ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όσα σχολεία δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή μπορούν να το πράξουν έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις 13.00μ.μ. στο παρακάτω link :

https://forms.gle/weiRhXNGe4LamZBA8

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΗΒΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πηγή: www.aftodioikisi.gr