03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καισαριανής: Με παρέμβαση του Δημάρχου απετράπη διακοπή ρεύματος σε σχολείο

Η διευθύντριά του 3ο Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, κ. Δώρα Χαλκιά, καταγγέλλει την κίνηση του ΔΕΔΔΗΕ να διακόψει το ρεύμα στο  στις 10 το πρωί, εν ώρα μαθήματος, θεωρώντας την απαράδεκτη.

Σύμφωνα με την κα Χαλκιά, τον Σεπτέμβρη του 2023, οπότε κι ανέλαβε την ευθύνη του σχολείου, διαπίστωσε συσσωρευμένο χρέος στην ΔΕΗ ύψους περίπου 10.000€. Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, στην πρώτη κιόλας συνεδρίασή της, για την εικόνα των χρεών που έχουν τα σχολεία. 

Ήταν η δεύτερη φορά που εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ εμφανίστηκε στο σχολείο. Αυτή τη φορά απαίτησε την είσοδο και την πρόσβαση στο ρολόι, αρνήθηκε την όποια συνεννόηση και απείλησε ότι είτε τώρα είτε κάποια άλλη στιγμή θα προβούν σε διακοπή, καθώς έχουν σαφή εντολή. 

Αμέσως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος που απαγόρευσε την όποια παρέμβαση στο δίκτυο του σχολείου σε τηλεφωνική συζήτηση με τον εργολάβο και εντός ελάχιστων λεπτών μετέβη στον χώρο, με κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής.

Ο εργολάβος αποχώρησε και εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Δημοτική Αρχή, με δεδομένο ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δρώντας με απόλυτα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δεν θα διστάσει να κόβει το ρεύμα και στα σχολεία, αλλά και με βάση την απειλή του εργολάβου ότι θα έρθει νύχτα να συνεχίσει το έργο του, καλεί σε επιφυλακή όλη τη γειτονιά του σχολείου. 

Ήδη έχει καταθέσει διάβημα – καταγγελία προς τον ΔΕΔΔΗΕ για την απαράδεκτη ενέργειά του.

Διάβημα σε ΔΕΔΔΗΕ Δήμος Καισαριανής

ΔΕΗ: Πρόκειται για “παρεξήγηση”…

Μετά την έκταση που πήρε η απόπειρα διακοπής ηλεκτροδότησης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής και την άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής προς όλους τους υπευθύνους, ο υποδιευθυντής του Τομέα Αθηνών της ΔΕΗ, κάλεσε τον Δήμαρχο Ηλία Σταμέλο για να δώσει εξηγήσεις.

 Σύμφωνα με τη δήλωσή του δεν έχει δοθεί εντολή και πρόκειται για «παρεξήγηση»… 

Πηγή: www.aftodioikisi.gr