23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 75χρονου στη Σάμο: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο φερόμενος ως δράστης – «Πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας» λέει ο Κούγιας

Έπειτα από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα επιβάλλεται η ποινή του κατ’ οίκον περιορισμού στον 48χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του άτυχου 75χρονου ιδιοκτήτη βυτιοφόρου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, που έγινε τον Αύγουστο του 2022 στη Σάμο.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την 48ωρη προθεσμία που είχε πάρει ο φερόμενος ως δράστης, την Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από την ποινική δίωξη που του άσκησε η εισαγγελέας, χθες ζήτησε και έλαβε νέα 24ωρη προθεσμία, προκείμενου να απολογηθεί το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών τώρα πλέον είναι αρμόδιο για να αποφασίσει, εάν τελικά θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη ή αν θα προφυλακιστεί.

Η απόφαση δεν αναμένεται πριν από την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του φερόμενου ως δράστη, Αλέξη Κούγια:

Όπως είναι γνωστό, ο Γ.Β., επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Σάμου, ένας οικογενειάρχης που επί 48 χρόνια δεν είχε πατήσει ούτε καν σε αστυνομικό τμήμα, έστω και για μια τροχαία παράβαση, κατηγορήθηκε από την διοίκηση ασφαλείας Σάμου, μέσα από ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο θα πρέπει να είναι και αντικείμενο έρευνας από τα ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες αυτών που εξέθεσαν την Αστυνομία, για το ότι δήθεν στις 4-5/8/2022 αφαίρεσε τη ζωή ενός 76χρονου, για τον οποίο όμως, όπως η ίδια η Αστυνομία της Σάμου αναγκάστηκε να παραδεχθεί, υπήρχαν διάφορες απόψεις από το αν διενεργούσε τοκογλυφία, το αν έριχνε τη νύχτα έναντι παχυλότατης αμοιβής λύματα σε διάφορες περιοχές της Σάμου, από το αν έχει περίεργους συνεργάτες, βεβαρυμμένους με ποινικά αδικήματα.

Δυστυχώς, η αστυνομική διεύθυνση Σάμου, παραπλάνησε την Εισαγγελέα Σάμου και ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του Γ.Β. και μάλιστα εξεδόθη και ένταλμα συλλήψεώς του. Ο κ. Γ.Β. επέλεξε ως συνήγορό του, τον επικεφαλής του γραφείου μας και τους έμπειρους συνεργάτες του γραφείου μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση για την οικογένεια του Γ.Β., παραμονές της Αναστάσεως.

Το δικηγορικό μας γραφείο επεξεργάστηκε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και συντάσσοντας λεπτομερέστατο απολογητικό υπόμνημα, αντικρούσαμε λέξη προς λέξη όλα τα στοιχεία της κατηγορίας, και κυρίως απομυθοποιήσαμε όλα αυτά τα ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία – αυθαίρετα συμπεράσματα της Αστυνομίας.

Σήμερα, διεξήχθη η απολογία του κατηγορούμενου και μετά από πολύωρη διαδικασία, κατά την οποία το δικηγορικό μας γραφείο εκπροσώπησε ο συνεργάτης αυτού, κ. Γιάννης Τσιαντής, με την κ. Εισαγγελέα Σάμου και την Αστυνομία διαφώνησε η κ. Τακτική Ανακριτής Σάμου και κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος για να γιορτάσει μαζί με την οικογένειά του την Ανάσταση και το Πάσχα, και τη διαφωνία θα λύσει την επόμενη εβδομάδα το Δικαστικό Συμβούλιο Σάμου.

Σημειωτέον ότι, όλη η εκλεκτή κοινωνία της Σάμου που γνωρίζει τον κ. κατηγορούμενο από γεννήσεώς του, προσεφέρθη να τον υπερασπιστεί, αλλά λόγω ελλείψεως χρόνου, όλοι αυτοί οι μάρτυρες θα εξεταστούν εντός των επόμενων ημερών.

Πηγή: www.enikos.gr