23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία στο Ψυχικό: Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 44χρονος

Το κατώφλι της 31ης τακτικής Ανακρίτριας πέρασε το πρωί ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Η μεταγωγή του έγινε υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Οι Αρχές στρέφουν πλέον τις έρευνές τους προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας στο Ψυχικό εστιάζοντας στην Μύκονο. ‘Υποπτος θεωρείται επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο τομέα των ακινήτων.

Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι πολύ σημαντική είναι η κατάθεση που έδωσε η σύντροφος του 44χρονου συλληφθέντα. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έδειξαν στην γυναίκα φωτογραφίες των δύο ανδρών, που θεωρούν ως ηθικούς αυτουργούς, και εκείνη τους αναγνώρισε αμέσως, λέγοντας μάλιστα στην κατάθεσή του ότι πριν από λίγο καιρό ταξίδεψε στην Μύκονο με τον 44χρονο σύντροφο της και συναντήθηκαν με τους δύο άνδρες. Επίσης είπε ότι μπροστά της δεν έγινε καμία κουβέντα για τον 54χρονο τοπογράφο.

Οι έμπειροι αξιωματικοί εξετάζουν προσεκτικά τα κινητά του 44χρονου για να δουν τι επαφές και συνομιλίες είχε πριν και μετά τη δολοφονία του τοπογράφου. Εκεί εκτιμούν ότι θα αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Orange Press Agency:

Το λάθος που «έκαψε» τον 44χρονο

Οι άνδρες των Ανθρωποκτονιών, εξετάζοντας δεκάδες βίντεο, είδαν ότι μετά την δολοφονία ο εκτελεστής, νομίζοντας πιθανώς ότι πλέον βρίσκεται μακριά από το σημείο της δολοφονίας, κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο Μαρούσι, άφησε εκεί το σκούτερ. Στη συνέχεια, πήρε την δική του μοτοσικλέτα, και επέστρεψε στο σπίτι του, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο όπως αποκαλύπτεται είναι πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος. Επίσης είδαν ότι έκανε το ίδιο και για δύο ημέρες πριν από την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Όπως έγραψε το enikos.gr, oι αστυνομικοί κατά την διάρκεια των παρακολουθήσεων, διαπίστωσαν ότι ο 44χρονος ύποπτος προετοιμαζόταν να φύγει από την Αθήνα και φοβούμενοι ότι μπορεί να χαθούν τα ίχνη του προχώρησαν στην προσαγωγή του. Oι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ανακάλυψαν ότι ο 44χρονος είχε νοικιάσει από εταιρεία ενοικιάσεων ένα λευκό βαν και εικάζουν ότι με αυτό θα μετέφερε το σκούτερ που χρησιμοποίησε στην δολοφονία, προκειμένου να το κάψει και να το εξαφανίσει.

Ο 44χρονος ύποπτος εντοπίστηκε μαζί με το βαν, χωρίς ωστόσο να βρεθεί το σκούτερ. Πίσω από το λευκό όχημα ακολουθούσε η σύντροφος του 44χρονου με το δικό της αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε μία βαλίτσα με προσωπικά αντικείμενα του υπόπτου.

Προφανώς ο 44χρονος πρόλαβε να απομακρύνει από το υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι το σκούτερ που χρησιμοποίησε για να φύγει από το σημείο της εκτέλεσης του 54χρονου στο Ψυχικό, καθώς και τα δυο πιστόλια 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία.

Πηγή: www.enikos.gr