23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου για Δημήτρη Βαρτζόπουλο: «Δεν μου άρεσαν οι δηλώσεις του»

Στις πρωτοφανείς δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση» αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (30.04.24) η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε για τη δήλωση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου πως «δεν της άρεσε», χαρακτηρίζοντας πάντως τον υφυπουργό Υγείας «σοβαρό άνθρωπο» και «επιστήμονα».

«Δεν μου άρεσε η δήλωσή του, ωστόσο ο ίδιος βγήκε και εξήγησε τι εννοούσε. Κι εγώ έχω κάνει λάθος δηλώσεις», είπε η κυρία Μιχαηλίδου.

«Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι σοβαρός άνθρωπος, επιστήμονας», επεσήμανε η ίδια.

«Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι ότι έχουμε βάλει μπροστά τη γυναικεία προστασία», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος μιλώντας στο Livemedia δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση.

Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Πηγή: www.newsit.gr