05/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δούκας σε ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Βάλτε πλάτη να βγω πρόεδρος στην ΚΕΔΕ»

Την «ατζέντα» της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΚΕΔΕ άνοιξε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ομοσπονδία -εκτός των άλλων-να ενισχύσει την προοπτική να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές για να… λύσει κρίσιμα αυτοδιοικητικά θέματα!

Ο Χάρης Δούκας έχοντας σηκώσει επικοινωνιακή «παντιέρα» κατά της Κυβέρνησης (σ.σ. αν στο τετ-α-τετ με τον Μητσοτάκη κράτησε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους), ποντάρει στη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην επιρροή που ασκεί η Ομοσπονδία σε Δήμους και Δημάρχους, προσπαθώντας κερδίσει «πόντους», συντασσόμενος με τις «γραμμές» της.

Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και το επόμενο διάστημα, όπως μαρτυρά και η επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: Ο Δήμαρχος Αθηναίων και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφώνησαν να βρίσκονται σε «συνεχή επαφή και συνεργασία για την επίλυση όλων των κρίσιμων προβλημάτων».

Μάλιστα, ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χάρης Δούκας ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι η κυβέρνηση «εκβιάζει» Δημάρχους του χεριού της ώστε να μην τον στηρίξουν στις εκλογές της ΚΕΔΕ αλλά και να μην συμμετέχουν καν στο ψηφοδέλτιο που ο ίδιος θα καταρτίσει.

Σε κλίμα «σύμπνοιας» και «συνεργασίας» οι δυο πλευρές συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμαρχοι και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόβλημα που δημιουργεί η «διάταξη Βορίδη», το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, τις προσλήψεις κτλ.

Ο Χάρης Δούκας βρήκε ακόμη μια ευκαιρία να εξαπολύσει επικοινωνιακά «πυρά» προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, στέρηση των αναγκαίων χρηματοδοτικών εργαλείων  και πόρων, «ψαλίδισμα» αρμοδιοτήτων και παντελής απουσία υποστήριξης των δημοτικών υπαλλήλων.

Στη συνάντηση βεβαίως τέθηκε και το πρόσφατο ψήφισμα του Δ. Αθηναίων για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, αν και υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Δούκας για το συγκεκριμένο θέμα έκανε «ντρίπλες»… καθώς λίγες ώρες πριν την εισήγηση του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων με θέμα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου υπέρ της μονιμοποίησης συμβασιούχων (μόνο των COVID, όπως αποκάλυψε το aftodioikisi.gr), η Δημοτική Επιτροπή του δήμου κλήθηκε να επικυρώσει μια άλλη απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Χ. Δούκας: Πρόκειται για την άσκηση έφεσης κατά της μονιμοποίησης 17 συμβασιούχων!!!! (δείτε το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr εδώ)

Τέλος, στη συνάντηση Δούκα με ΠΟΕ-ΟΤΑ έγιναν «πειράγματα» από πλευράς εκπροσώπων προς τον Δήμαρχο Αθηναίων για το άρθρο 103 που απαγορεύει τη μονιμοποίηση προσωπικού και το οποίο έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, με τον «πράσινο» δήμαρχο, σύμφωνα με πληροφορίες, να «δικαιολογείται» λέγοντας ότι “στην πολιτική γίνονται και λάθη…”!!!

Πηγή: www.aftodioikisi.gr