22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δούκας: «Θυμήθηκε» να καθαρίσει την Αθήνα τώρα που πάει για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Μετά από μήνες στο «τιμόνι» του δήμου Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας αποφάσισε να δράσει… Περιοχές της πρωτεύουσας που σπάνια καθαρίζονταν, ως δια μαγείας εδώ και κάποιες μέρες …«λάμπουν». Φαίνεται ότι η «καμπάνια» του Χ. Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβάνει και την …καθαριότητα της Αθήνας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι ξαφνικά – και μετά από καιρό – αφότου έγινε δήμαρχος, «θυμήθηκε» να επιτελέσει και ένα από βασικά καθήκοντα του.

Η συγκεκριμένη κατάσταση περιγράφεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο κείμενο του Ανδρέα Μακρίδη, που ακολουθεί:

Τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια, για λόγους υγείας έχω αποφασίσει να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά με τα πόδια – και προσπαθώ αυτό να το τηρώ ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Φεύγω από το Νέο Ψυχικό, κατεβαίνω την Κηφισίας ή την παράλληλό της την Σεβαστουπόλεως για να αποφύγω τα καυσαρέρια στη μούρη, και φτάνω στη δουλειά που είναι πίσω απ’ το γήπεδο της Λεωφόρου – μια απόσταση περίπου 40 λεπτών.

Στην πράξη, περπάτημα στην Αθήνα σημαίνει κίνδυνο να σκοντάψεις σε κάποιο ρημαγμένο πλακάκι, να πατήσεις ένα φαινομενικά υγιές πλακάκι που από κάτω κρύβεται μια λίμνη από βρωμόνερα, ή (το συνηθέστερο) όλο το πεζοδρόμιο να είναι πασαλειμμένο με σκατά. Αν το κέντρο της Αθήνας ίσως το προσέχουν λίγο παραπάνω (που λέει ο λόγος) η διαδρομή που περιγράφω δεν καθαρίζεται ποτέ – εκτός κι αν αναλάβει πρωτοβουλία κάποιος ηρωικός καταστηματάρχης μπροστά απ’ το μαγαζί του.

Περίμενα από τον Χάρη Δούκα, τον νέο δήμαρχο της Αθήνας να κάνει κάποια διαφορά – αλλά εις μάτην. Εννέα μήνες περίπου έχουν περάσει από την εκλογή του και οι δρόμοι παραμένουν στην ίδια άθλια κατάσταση. Δεν μας βοηθάει ούτε ο θεός: Φέτος, ούτε έβρεξε, ούτε χιόνισε.

Να όμως που το τελευταίο διάστημα οι αναφορές για τον δήμαρχο της Αθήνας πυκνώνουν στα ΜΜΕ. Ο ένας λέει πως ετοιμάζεται για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και αθετεί τις υποσχέσεις του να παραμείνει δήμαρχος. Ο άλλος λέει πως έχει ήδη αποτύχει. Ο Μπακογιάννης σηκώνει και πάλι το κεφάλι και κουνάει το δάχτυλο – και το κουνημένο δάχτυλο του Μπακογιάννη γίνεται είδηση.

Και ω του θαύματος, σήμερα πήγα στη δουλειά και τα πεζοδρόμια έλαμπαν από καθαριότητα. Να το ΄καναν οι υπάλληλοι του δήμου οικειοθελώς το αποκλείω. Να συνεννοήθηκαν οι καταστηματάρχες από μόνοι τους είναι απίθανο. Το μόνο ενδεχόμενο που διακρίνω, είναι ο Χάρης Δούκας να προορίζεται όντως για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και να αποφάσισε έτσι να αναλάβει καθήκοντα δημάρχου εννέα μήνες μετά – πράγμα καλό για τη Δημοκρατία.

Ας μην γκρινιάζουμε διαρκώς. Το δημοκρατικό πολίτευμα έχει και κάποια προνόμια: Μια φορά στα τρία χρόνια ας πούμε, που αλλάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν είναι και δήμαρχος μπορεί να καθαρίσει και το πεζοδρόμιο.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr