18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Δύο κυπριακές πόλεις ανάμεσα στις 10 χειρότερες για τηλεργασία στην Ευρώπη

Η τηλεργασία γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια και η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς είναι γνωστό πως διάφορες εταιρείες εφαρμόζουν αυτό το μοντέλο εργασίας, ή ακόμα και το υβριδικό.

Μια νέα μελέτη ωστόσο, η οποία ασχολήθηκε με το ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για να εγκατασταθείς αν θέλεις να δουλεύεις διαδικτυακά, τοποθετεί δύο κυπριακές στον πάτο της λίστας.

Μία από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, η πόλη του Λουξεμβούργου, στέφθηκε ως η καλύτερη στη λίστα των 10 κορυφαίων – ενώ ούτε και μία πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία ή τη Γερμανία να βρίσκονται στην κορυφαία δεκάδα.

Η χειρότερη πόλη για τηλεργασία στη λίστα είναι η ελληνική πρωτεύουσα, η Αθήνα, ενώ άλλες «ανεπιθύμητες» πόλεις περιλαμβάνουν το Παρίσι και τη Λεμεσό, όπου ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου θα σας κοστίσει 1568.07 ευρώ τον μήνα, αναφέρει η έρευνα του  Brother UK.

Η έρευνα, ανέλυσε μια σειρά παραγόντων όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού ρεύματος, ασφάλεια εντός της χώρας και το γενικό κόστος ζωής. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια σταθμισμένη κατάταξη για να καθορίσει μια συνολική βαθμολογία με άριστα 100 για κάθε τοποθεσία.

Η «πρωταθλήτρια» Πόλη του Λουξεμβούργου συγκέντρωσε βαθμολογία 68,04. Με το Όλομουτς της Τσεχίας να ακολουθεί στη δεύτερη θέση (64,27) και το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, να παίρνει το «χάλκινο» με σύνολο 63,88 πόντους.

Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνουν η Άαλμποργκ στη Δανία (63,84) και το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία (63,72).

Η ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης βρίσκεται στην έκτη θέση με σκορ 63.61, ακολουθούμενη από το Arhus της Δανίας (63.56). Αϊντχόφεν, Ολλανδία, και Πλζεν, Τσεχία (όλες στην όγδοη θέση 63,53) και η Oradea της Ρουμανίας στην ένατη θέση (63.44).

«Η πόλη του Λουξεμβούργου έχει έξι τοις εκατό υψηλότερη βαθμολογία καταλληλότητας για τηλεργασία από τη δεύτερη καλύτερη πόλη, το Όλομουτς», είπε το Brother UK.

«Κατατάχθηκε επίσης σε υψηλή θέση σε άλλες μετρήσεις, με εντυπωσιακή βαθμολογία ποιότητας ζωής 192,9, δείκτη υγειονομικής περίθαλψης 75 και δείκτη ευτυχίας 7,23».

Στη δεκάδα με τις χειρότερες πόλεις για τηλεργασία βρίσκεται στον πάτο η Αθήνα με βαθμολογία 50,34. Ακολουθεί στενά η παραθαλάσσια πόλη της χώρας, η Θεσσαλονίκη (50,87) και το Βελιγράδι στη Σερβία (51,94).

Την κατάταξη ολοκληρώνει η Πάτρα, Ελλάδα (52,33), Λεμεσός, Πέμπτη από το τέλος (53.29), το Νόβι Σαντ, Σερβία (53.39), η Λάρνακα στην έβδομη θέση (53,78, το Σεράγεβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη (όγδοη, 53,9), το Παρίσι ένατο (ένατο, 54.21) και η Λυών δέκατη (54.58).

«Παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική της σημασία, είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για απομακρυσμένους εργαζόμενους», είπε το Brother UK.

«Η πρωτεύουσα της Ελλάδας συγκαταλέγεται στις 15 πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις με τη χαμηλότερη κατάταξη στον δείκτη ασφάλειας, σημειώνοντας 53 – 20 τοις εκατό χαμηλότερη βαθμολογία από το Λουξεμβούργο».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2024.

Πηγή: omegalive.com.cy