06/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια που προκάλεσαν Ρομά στον Ασπρόπυργο – Έκλεισαν για ώρες Λεωφόρος ΝΑΤΟ και Μεσογείων – Law & Order

Σκηνικό έντασης και οδομαχιών μεταξύ Ρομά και αστυνομικών τη νύχτα της Τετάρτης σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Χαλάνδρι. Ομάδες Ρομά για ακόμη μια νύχτα προκάλεσαν επεισόδια, έκαψαν λάστιχα και απέκλεισαν δρόμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την θάνατο του 17χρονου από αστυνομικά πυρά στην Βοιωτία.

Στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, οι αστυνομικοί προσήγαγαν αρχικά πέντε άτομα από το σημείο των επεισοδίων και τελικώς δυο άτομα διαπιστώθηκε πως συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά ανδρών των ΜΑΤ που κλήθηκαν στην περιοχή. Η ένταση ξεκίνησε στις 21:00 το βράδυ και διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω έως την οδό Αγίου Γεωργίου. Ο δρόμος αποδόθηκε στους οδηγούς στις 02:00 τα ξημερώματα. Επιθέσεις με πέτρες σημειώθηκαν εναντίον αστυνομικών και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει προσωρινά και η λεωφόρος Μεσογείων εξαιτίας φωτιών που άναψαν Ρομά.

Επεισόδια είχαμε και στο Μενίδι νωρίτερα όταν πάνω από 20 Ρομά άρχισαν να πετούν πέτρες συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου έναντι δυνάμεων της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, επεισόδια με εμπρησμούς κάδων και οδοφράγματα και στη στάση του μετρό Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι. Για τουλάχιστον 1 ώρα παρέμειναν κλειστές οι δυο λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ ο δρόμο αποδόθηκε πλήρως στους οδηγούς στη 01:15 τα νύχτα.

Πηγή: lawandorder.gr