21/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύσκολες ώρες στην Κορινθία, ανεξέλεγκτη η φωτιά – Οι φλόγες κατευθύνονται προς το Κούτσι – ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να οριοθετήσουν την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Στιμάγκα Κορινθίας, πριν πέσει το σκοτάδι.

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 13:40 σε απότομη χαράδρα, σε δύσβατο σημείο όπου δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν τα πεζοπόρα τμήματα.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουν επιστρατευτεί πολλά εναέρια μέσα, που με συνεχείς ρίψεις νερού επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, η φωτιά έχει κατεύθυνση από την Στιμάγκα προς το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 151 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Βέλου στο enikos.gr, στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με το νερό και έχουν επιστρατευτεί υδροφόρες από γειτονικούς δήμους.

Δείτε βίντεο από το korinthostv.gr:

Πηγή: www.enikos.gr