15/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Έφυγε από τη ζωή η Σύλβη Μάντη – «Πάλεψε για πολλά χρόνια με ανίατη ασθένεια… άφησε αποτύπωμα στην ιστορία της Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου

Έφυγε από τη ζωή η Σύλβη Μάντη η οποία υπήρξε Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για την δημιουργία της Accept από τον Οκτώβριο του 2009. Όπως αναφέρει η Accept – LGBTI Cyprus, « η Σύλβη ήταν η δύναμη που οδήγησε την οργάνωσή μας στην επίσημη εγγραφή της, τον Σεπτέμβριο του 2011, και συνέχισε να εμπνέει και να καθοδηγεί όλους μας μέχρι την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου τον Μάιο του 2012».

Αυτούσια η ανάρτηση της οργάνωσης:

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της αγαπημένης μας Σύλβης Μάντη, η οποία απεβίωσε σήμερα, αφήνοντας πίσω της ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στις καρδιές μας και στην ιστορία της Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου.

Ως Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για την δημιουργία της Accept από τον Οκτώβριο του 2009, η Σύλβη ήταν η δύναμη που οδήγησε την οργάνωσή μας στην επίσημη εγγραφή της, τον Σεπτέμβριο του 2011, και συνέχισε να εμπνέει και να καθοδηγεί όλους μας μέχρι την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου τον Μάιο του 2012.

Η Σύλβη Μάντη ήταν ένας άνθρωπος με ασύλληπτη θέρμη, πάθος και αφοσίωση για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας στην Κύπρο. Η αγάπη της για την ισότητα και η δέσμευσή της για την ποικιλομορφία, έγιναν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που είχαμε την τιμή να την γνωρίζουμε και να συνεργαστούμε μαζί της.

Ένας εξαιρετικά δυνατός χαρακτήρας, η Σύλβη πάλεψε για πολλά χρόνια με ανίατη ασθένεια, κρατώντας ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο με τις προσωπικές της προκλήσεις και νίκες για αυτά που περνούσε, προσπαθώντας να ρίξει φως σε μια αβάστακτη διαδικασία βοηθώντας άλλους.
Η απώλεια της Σύλβης αφήνει ένα κενό στην κοινότητά μας και ειδικά σε όσους ήταν εκεί στα πρώτα βήματα της Accept. Η σκέψη της θα συνεχίσει να ζει μέσα στις καρδιές μας και στο έργο που διεκδικούμε καθημερινά παραμένοντας ένα φάρος για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και πέρα από αυτή. Η κληρονομιά της θα είναι για πάντα χαραγμένη στην ιστορία της Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, στο χρώμα μωβ που αγαπούσε, καθώς και στις καρδιές εκείνων που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εξαιρετικό αυτό άνθρωπο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον σύζυγο της, Αντώνη, στα αγαπημένα της παιδιά, Αιμιλιάνο και Δανάη, και σε όλους τους συγγενείς και φίλους της.

Πηγή: omegalive.com.cy