03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μανώλη – Συγκινεί ο αποχαιρετισμός των συναδέλφων του: «Δεν υπάρχουν λόγια» (Εικόνα)

«Έφυγε» από τη ζωή ο αρχαιοφύλακας στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου, Γιώργος Μανώλη. Οι συνάδελφοι του Γιώργου , τον αποχαιρετούν με μια συγκινητική ανάρτηση.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Οι συνάδελφοι του Γιώργου Μανώλη, αρχαιοφύλακα στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου, πληροφορηθήκαμε με πόνο ψυχής το χαμό του την περασμένη Δευτέρα. Γνωρίζαμε για το δύσκολο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα αλλά πιστεύαμε ακράδαντα ότι θα το ξεπερνούσε και θα ήταν σύντομα κοντά μας.

Ο Γιώργος μπήκε από πολύ νεαρή ηλικία στο Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ξεκίνησε το 1981 ως έκτακτος εργάτης, μονιμοποιήθηκε το 1988, λίγο αργότερα πήρε τη θέση του κτίστη και πολύ σύντομα προήχθη σε μηχανοδηγό. Από το 2015 εργαζόταν στο Τμήμα ως αρχαιοφύλακας.
Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με πολλούς επιστάτες του Τμήματος, συμβάλλοντας, από το πόστο στο οποίο βρισκόταν, στη συντήρηση αρχαίων μνημείων και εκκλησιών, σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, από την Πάφο μέχρι την Αμμόχωστο και στις ορεινές περιοχές του Τροόδους. Ο Γιώργος συνεργάστηκε επίσης με πολλούς αρχαιολόγους σε ανασκαφές. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια υπήρξε βασικό μέλος του συνεργείου του Τμήματος που έσκαψε στο αρχαίο Ιδάλιον, στο χώρο όπου υπηρετούσε ως αρχαιοφύλακας μέχρι πριν από λίγες ημέρες.
Ο Γιώργος ήταν περήφανος για την ευρύτητα των εμπειριών του στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και μιλούσε συχνά για αυτές. Πιο πολύ ήταν περήφανος γιατί τον συνέδεαν πάντα δεσμοί αλληλεγγύης και αγάπης με όλους όσους συνεργάστηκε. Παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, εργαζόταν με αφοσίωση και επιμέλεια ως αρχαιοφύλακας, υπηρετώντας δύο μνημεία δίπλα στη γενέτειρά του τα Λύμπια, στο Δάλι και τα Πυργά. Δυστυχώς, ο Γιώργος δεν πρόλαβε να αφυπηρετήσει.

Δεν υπάρχουν λόγια για να αποχαιρετήσουμε ένα σημαντικό άνθρωπο, έναν συνάδελφο τόσο αγαπητό όσο ο Γιώργος. Ευχή μας να είναι αιώνια η μνήμη του».

Πηγή: omegalive.com.cy