22/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγκληματικότητα: Γενικευμένη ανησυχία στην κοινωνία – Ανεπάρκεια και εντολές με γνώμονα την επικαιρότητα! – Law & Order

Σαν να μην πέρασε ούτε μια ημέρα από την στιγμή που απομακρύνθηκαν κακήν κακώς από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, για να αναλάβει, ξανά, το συγκεκριμένο πόστο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι δυο προκάτοχοί του, η κοινωνία παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά την εγκληματικότητα να αυξάνεται.

Δολοφονίες έξω από αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, αυτοκτονία ατόμου με τους αστυνομικούς έξω από την πόρτα του αυτόχειρα στη Γλυφάδα, πυροβολισμοί σε αγώνα βόλεϊ γυναικών στη Νέα Σμύρνη. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Σαν να μην έφταναν αυτά, οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι στην ημερήσια, διάταξη, η βία μεταξύ ανηλίκων χτυπάει «κόκκινο», το κέντρο της Αθήνας παραδομένο σε ομάδες εγκληματικών ομάδων.

Το δόγμα «νόμος και τάξη», μοιάζει πλέον με κακόγουστο αστείο. Στον αντίποδα μια αστυνομία που κινείται στους ρυθμούς της επικαιρότητας με την φυσική ηγεσία απούσα, χαμένη σε γραφεία στην Κατεχάκη με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να προσπαθεί να καλύψει με επικοινωνιακά την κατάσταση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα… safe house και η καταγραφή ενδοοικογενειακών επεισοδίων καθημερινά και οι «εξορμήσεις» για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων. Στα λόγια έμεινε και η επιστροφή 1.500 αστυνομικών από τα επίσημα που αποσπάστηκαν, στα αστυνομικά τμήματα.

Οι αστυνομικοί σε μάχιμες υπηρεσίες καθημερινά δέχονται νέες εντολές, κατόπιν ρεπορτάζ, τα οποία έχουν γίνει… ευαγγέλια για την πολιτική και φυσική ηγεσία. Αντί να χαραχθεί σοβαρή γραμμή για την αντιμετώπιση της ανομίας και της παραβατικότητας, το δόγμα της ΕΛ.ΑΣ, αλλάζει μέρα με την ημέρα, ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος. Το παιχνίδι με την εγκληματικότητα, μοιάζει να χάνεται και για αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξουν ρότα στην Κατεχάκη.


Πηγή: lawandorder.gr