22/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ / Απόγνωση πατέρα που εγκλωβίστηκε με το νεογέννητο παιδί του στα κατεχόμενα: «Δεν υπάρχει άλλος να το φροντίσει, θα λήξει η βίζα μου»

Άλλος ένας πατέρας, αυτή τη φορά από το Essex, έχει εγκλωβιστεί στην κατεχόμενη Κύπρο μετά τη γέννηση του παιδιού του, που απέκτησε μέσω παρένθετης μητέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ: Το δράμα ενός πατέρα που εγκλωβίστηκε με το βρέφος του στα κατεχόμενα – «Παρακαλώ βοηθήστε με»

Ζευγάρι ομοφυλοφίλων ήρθε για υιοθεσία παιδιού από παρένθετη μητέρα και εγκλωβίστηκε στα κατεχόμενα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

O Raj Gill από το Grays του Essex, έφτασε σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στην κατεχόμενη Κύπρο δύο μέρες πριν γεννηθεί ο γιος του από παρένθετη μητέρα, στις 29 Ιανουαρίου. Τώρα λέει πως εγκαταλείφθηκε από τις βρετανικές αρχές, στην προσπάθειά του να φέρει το νεογέννητο μωρό του πίσω στο σπίτι.

Η προσωρινή βίζα του λήγει στις 26 Απριλίου, αλλά ο ίδιος περιμένει α εκδοθεί το βρετανικό διαβατήριο του παιδιού του. Το υπουργείο εσωτερικών της χώρας του, του είπε ότι τα διαβατήρια δεν εκδίδονται μέχρι να ολοκληρωθούν «ικανοποιητικά» όλοι οι έλεγχοι.

Το γραφείο του συντηρητικού βουλευτή του Thurrock, Dame Jackie Doyle-Price, δήλωσε ότι είχε κάνει «επείγουσα έρευνα» με την κυβέρνηση για την υπόθεση του κ. Gill.

Ο 49χρονος είπε ότι ολοκλήρωσε την τεκμηρίωση για τον γιο του τις ημέρες που ακολούθησαν τη γέννηση, αλλά ότι κανείς δεν έχει εξετάσει την αίτησή του από τις 12 Φεβρουαρίου.

Είπε ότι χρειαζόταν «απελπιστικά» να επιστρέψει το 11 εβδομάδων μωράκι του στο Ηνωμένο Βασίλειο για εμβολιασμούς.

«Είναι αγχωτικό, δεν υπάρχει κανένας άλλος να φροντίσει το παιδί μου, δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραμείνω στην κατεχόμενη Κύπρο αν και στις 26 Απριλίου λήγει η βίζα μου», είπε.

Η παράταση της διαμονής θα σήμαινε ότι ο κ. Γκιλ κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο, να του ασκηθεί δίωξη ή ακόμα και να φυλάκιση.

Και πρόσθεσε: «Αν συμβεί αυτό, τότε τι γίνεται με τα παιδιά μου;», είπε ο κ. Γκιλ, ο οποίος διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο Lee Chapel στο Basildon τα τελευταία 18 χρόνια. Ο λόγος που επέλεξε να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητρότητας, είναι το ότι δεν βρήκε σύντροφο, αλλά ήθελε πολύ να γίνει πατέρας.

Το υπουργείο εσωτερικών της χώρας του δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει μεμονωμένες αιτήσεις διαβατηρίου, αλλά είπε ότι συνήθως γίνονται πρόσθετοι έλεγχοι για να επιβεβαιωθεί η εθνικότητα ενός παιδιού, πριν εκδοθεί ένα έκτακτο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Πηγή: omegalive.com.cy