23/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ: Εντοπίστηκε ο Κύπριος δολοφόνος που είχε δραπετεύσει από ψυχιατρική κλινική – Σκότωσε τον γείτονά του

Στις 2 Απριλίου η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τα ίχνη ενός Κύπριου δολοφόνου που δραπέτευσε από ψυχιατρική μονάδα στο ανατολικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με βρετανικό Μέσο, το κοινό καλείτο να μην τον πλησιάζει, ενώ υπήρχε ανησυχία για την υγεία του καθώς δεν είχε μαζί του τη φαρμακευτική του αγωγή όταν το έσκασε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις Αρχές, ο 54χρονος Φίλιππος Θεοφίλου (Philip Theophilou), εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα μετά από μακροχρόνιες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της επισκόπησης πλάνων από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Ο Θεοφίλου κρατήθηκε και έχει επιστρέψει στις εγκαταστάσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το πώς διέφυγε.

Όπως αναφέρεται στο βρετανικό δημοσίευμα, ο Θεοφίλου δολοφόνησε τον γείτονά του, μαχαιρώνοντάς τον 6 φορές με ένα κουζινομάχαιρο έξω από το σπίτι του στο Βόρειο Λονδίνο. Ενώ έναν χρόνο νωρίτερα προκάλεσε ζημιές αξίας χιλιάδων λιρών στο σπίτι του θύματος.  Η δολοφονία συνέβη λίγο αφότου το θύμα μετακόμισε στο ακίνητό του και άρχισε εργασίες στο σπίτι του, γεγονός που προκάλεσε ζημιές στο διπλανό σπίτι, στο οποίο έμενε ο Θεοφίλου με τους γονείς του.

Μετά από το πρώτο περιστατικό με τις ζημιές, ο Θεοφίλου διακομίσθηκε σε βάσει το νόμου ψυχικής υγείας στο νοσοκομείο St. Ann’s μέχρι τον Αύγουστο του 2023. Μόλις 8 μήνες αργότερα, δολοφόνησε τον γείτονά του και διακομίσθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Broadmoor.  

Πηγή: omegalive.com.cy