15/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ: Ιδού ο πρώτος Λατίνος επίσκοπος στην Κύπρο μετά από 340 ολόκληρα χρόνια

Βραζιλιάνος ιερέας, έγινε ο πρώτος Λατίνος επίσκοπος στην Κύπρο μετά από 340 ολόκληρα χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του “Crux News”, πρόκειται για τον Bruno Varriano, έναν Φραγκισκανό ιερέα, ο οποίος γεννήθηκε στη Βραζιλία. Στις 16 Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έλαβε στη Λευκωσία την επισκοπική του χειροτονία από τον Καρδινάλιο Pierluigi Pizzaballa, τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και έγινε επίσημα Πατριαρχικός εφημέριος της Κύπρου.

Ο Varriano, ο οποίος έχει επίσης ιταλική υπηκοότητα, θα ηγηθεί μιας ομάδας 16 ιερέων και θα συνεχίσει να συνοδεύει μια σειρά από λατινοκαθολικές κοινότητες, κάτι που κάνει από τότε που έφτασε στο νησί της Μεσογείου τον Δεκέμβριο του 2022. Θα εργαστεί επίσης στο αναδιοργάνωση της εκκλησιαστικής δομής στη χώρα.

«Κάθε φορά που γίνονταν διώξεις κατά των μοναχών στους Αγίους Τόπους, αναζητούσαν καταφύγιο εδώ στην Κύπρο. Γι’ αυτό η Εκκλησία εδώ δεν έχει εξαφανιστεί ποτέ», είπε ο Varriano στο Crux.

Η Κύπρος, δήλωσε, είχε πάντα μια μάλλον μικρή λατινική κοινότητα, σχεδόν ασήμαντη σε σύγκριση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τις μουσουλμανικές κοινότητες. Ενώ η Εκκλησία ήταν τόσο μικρή που δεν χρειαζόταν επίσκοπο για περισσότερους από τρεις αιώνες, ήταν πάντα εκεί, εξήγησε ο Varriano.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των Λατίνων Καθολικών αυξάνεται με την άφιξη μεταναστών.

Πηγή: omegalive.com.cy