24/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ / ΠΡΟΣΟΧΗ: «Παρακαλώ μην ενοχλήσετε αυτούς τους κύκλους σε αυτές τις παραλίες – Είναι προσωρινά σημάδια»

Έκκληση στα ΜΚΔ κάνει μια πολίτης, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τις χελώνες που θα γεννήσουν στις παραλίες στο Κίτι.

Στην παραλία Παρασόλια / Καρέτα τοποθετήθηκαν κύκλοι από πέτρες και ταμπέλες ανάμεσα στις ξαπλώστρες ως σημάδια για να φτιάξουν φωλιές οι χελώνες και να γεννήσουν, ενώ αργότερα θα τοποθετηθούν προστατευτικά κλουβιά.

Η χρήστης ζητά επίσης από τους λουόμενους να κλείνουν τυχόν τρύπες που μπορεί να σκάψουν στην παραλία καθώς μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα τόσο για τις εγκυμονούσες χελώνες όσο και για τα νεογέννητα.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Αγαπητοί επισκέπτες της Παραλίας Parasolia/ Caretta στο Κιτι!

1.Παρακαλώ μην αφαιρέσετε αυτούς τους κύκλους από πέτρες και ταμπέλες ανάμεσα στις ξαπλώστρες. Αυτά είναι προσωρινά σημάδια για φωλιές χελωνών. Αργότερα θα τοποθετηθούν προστατευτικά κλουβιά από πάνω τους. Παρακαλώ μην ενοχλείτε τη σημειωμένη περιοχή.

2.Κλείστε τις τρύπες που σκάβετε στην παραλία. Αυτά δεν είναι μόνο παγίδες για τα μικρά χελωνάκια (παγιδεύονται και πεθαίνουν σε αυτές) αλλά και εμπόδιο/παγίδα για τα θηλυκά που έρχονται στην παραλία για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη βοήθειά σας στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών μας.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Πηγή: omegalive.com.cy