14/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εκλογές ΕΝΠΕ: Δεν βρέθηκε επικεφαλής στο διχασμένο ΠΑΣΟΚ

Χωρίς επικεφαλής και «διχασμένο» προσήλθε το ΠΑΣΟΚ στις Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την Εκλογή μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να βρει επικεφαλής, αφού δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τα «πράσινα» ψηφοδέλτια, ούτε θέλησε κάποιος από τους Περιφερειάρχες που εξελέγη με την στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη να ηγηθεί της παράταξης. Υπενθυμίζουμε ότι και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ  εξελέγη ο Περ. Κρήτης Σ. Αρναουτάκης, ο οποίος όμως είχε και την στήριξη της ΝΔ καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο από την στιγμή που δεν βρέθηκε στέλεχος να πάρει στις «πλάτες» την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στα στελέχη του διχάστηκαν. Ετσι ορισμένοι – κυρίως από την Αττική- στηρίζουν τον Βαγγέλη Αλμπάνη (περιφερειακό σύμβουλο ΝΑ Αττικής), ενώ οι υπόλοιποι τον περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου.

Ακόμα πιο διαφορετική στάση κράτησαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, αφού περίπου οι μισοί θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και οι υπόλοιποι τον Χρ. Παπαστεργίου!

Με άλλα λόγια …λίγο από όλα για το ΠΑΣΟΚ που σε επίπεδο Περιφερειών δεν κατάφερε να βρει κεντρική έκφραση με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη να φαίνεται …αδύναμη να επιβάλει γραμμή!

Πηγή: www.aftodioikisi.gr