22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκλογές στη Γαλλία: Ανακουφισμένος ο Κουντέ από τα αποτελέσματα

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γαλλίας είναι συγκεντρωμένοι στον ημιτελικό με την Ισπανία για το Euro 2024, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν παρακολούθησαν με αγωνία τα αποτελέσματα των εκλογών στη χώρα.

«Η ανακούφιση είναι… ίση με την ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων. Είναι τεράστια», δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής (7/7) ο αμυντικός της εθνικής Γαλλίας, Ζυλ Κουντέ, ο οποίος είχε ζητήσει να καταψηφισθεί η ακροδεξιά στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους Γάλλους που κινητοποιήθηκαν, ώστε αυτή η όμορφη χώρα που είναι η Γαλλία να μην βρεθεί να κυβερνάται από την ακροδεξιά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο άσος της Μπαρτσελόνα με ανάρτηση του στο X.

Ο 25χρονος αμυντικός, ο οποίος αναμένεται να είναι βασικός και στον αυριανό ημιτελικό του EURO 2024 με αντίπαλο την Ισπανία, είχε ταχθεί με σαφήνεια κατά της ακροδεξιάς, λέγοντας με νόημα:

«Θα είναι σημαντικό να εμποδίσουμε την ακροδεξιά. Αυτό δεν είναι ένα κόμμα που θα οδηγήσει την χώρα μας σε περισσότερη ελευθερία και συμβίωση».

Πριν από τον Κουντέ, ανάλογη άποψη είχε εκφράσει δημοσίως και ο Μάρκους Τιράμ, ενώ ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Ορελιέν Τσουαμενί, είχαν τοποθετηθεί απέναντι στους «ακραίους».

Πηγή: www.newsit.gr