21/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο: Μίλησε η δικαιοσύνη – «Κανένα ελαφρυντικό για τον Ηλία Μίχο», πρότεινε η εισαγγελέας

Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Ηλίας Μίχος λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε ζητά η εισαγγελέας Ελένη Νικολού στην πρόταση της προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Με την ίδια πρόταση ζητά να απορριφθούν τα ελαφρυντικά και για τη μητέρα της 12χρονης, που έχει καταδικαστεί για πλημμεληματική εκβίαση, με την εισαγγελέα να κάνει λόγο για «απαξία της πράξης της εκβίασης».

Επίσης φέρεται να υπογράμμισε πως η 37χρονη κατηγορούμενη έχει επίδειξη σοβαρή παραμέληση στο 12χρονη παιδί της και κατά την άποψη της δεν πρέπει να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου μόνο σε όσους κατηγορούμενους ως «πελάτες», κατηγορούνται για πράξη που έγινε μια φορά, ενώ ζήτησε την απόρριψη ελαφρυντικών για όσους έχουν κάνει πράξεις κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, η κ. Νικολού ζήτησε να μην αναγνωριστεί σε κανένα καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ πρότεινε να δοθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε κατηγορούμενο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.


Πηγή: www.diaforetiko.gr