23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκτός Δήμου 450 συμβασιούχοι με δικαστική απόφαση

Εκτός δήμου βρίσκονται πλέον, σύμφωνα με δικαστική απόφαση 450 πρώην συμβασιούχοι – παρατασιούχοι των κοινωφελή προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου για την υπόθεση που εκδικάστηκε στις 17 Απριλίου ήταν αρνητικά για τους πρώην συμβασιούχους κα έτσι δεν πρόκειται να πάρουν νέα παράταση και να συνεχίσουν την εργασία τους. Μάλιστα ο Δήμος Πατρέων από την πλευρά του σε σχετικό του έγγραφο ενημερώνει του πρώην συμβασιούχους και τις δημοτικής υπηρεσίες που εργάζονταν έως τώρα ότι από τις 11 Μαΐου θα πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Οι πρώην συμβασιούχοι προέρχονται από τα προγράμματα του 2017 (231), του 2019 (52) και του 2020 (191). Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος είχε ενημερώσει τους πρώην συμβασιούχους ότι δεν μπορεί να τους στηρίξει οικονομικά στο να συνεχίσουν να εργάζονται στις θέσεις τους αφού από τη στιγμή που το πρόγραμμα τους είχε λήξει τα χρήματα έβγαιναν από τα ταμείο του.

Αυτό είχε οδηγήσει τους πρώην συμβασιούχους να προχωρήσουν πριν από περίπου έναν μήνα στην κατάληψη του Παλαιού Αρσακείου, δηλαδή του νέου δημαρχιακού μεγάρου και να ξεσπάει νέα κόντρα της δημοτικής αρχής με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η οριστική έξοδος των πρώην συμβασιούχων πάντως αφήνει κενά στο έμψυχο δυναμικό των υπηρεσιών του δήμου που είναι άγνωστο το πώς και αν θα καλυφθούν.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr