23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο ενός κτιρίου στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης

Μία είσοδο στο Πανεπιστήμιο της Λοζάνης (UNIL) στην Ελβετία, κατέλαβαν φοιτητές και ζητούν το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ των ισραηλινών θεσμών και την άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Περίπου 100 φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές  και γενικά διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου Géopolis στο Πανεπίστήμιο της Λοζάνης στην Ελβετία. Η ενέργεια αυτή «ακολουθεί το παράδειγμα των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια του Καναδά, των ΗΠΑ ή ακόμη και της Γαλλίας» εξηγούν οι οργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

Παλαιστινιακές σημαίες τοποθετήθηκαν ακόμη και στο πάτωμα, ενώ άλλες τις κρέμασαν από ψηλά. Η κατάληψη συνεχίζεται ειρηνικά, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου.

«Η δράση μας είναι αυθόρμητη, δεν έχει ούτε αρχηγό ούτε επικεφαλής. Οι άνθρωποι που κατέλαβαν το πανεπιστημιακό κτίριο αρνούνται να γίνουν συνεργοί της αποικιοκρατικής γενοκτονίας που διαπράττει το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ. Καλούμε όλον τον κόσμο να ενωθεί μαζί μας και τα μέλη άλλων πανεπιστημίων και ανωτάτων σχολών να κινητοποιηθούν επίσης», γράφουν οι συμμετέχοντες στην ανακοίνωσή τους.

Ο πρύτανης του UNIL Φρέντερικ Χέρμαν πήγε επί τόπου για να συζητήσει με τους διαδηλωτές, πρόσθεσε το πρακτορείο.


Πηγή: www.newsit.gr