24/02/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ένα κάζο της ΕΛ.ΑΣ που βάφτισαν… επιτυχία – Η υπόθεση του πρώην τρομοκράτη και μια ιστορία που «μπάζει» – Law & Order

Η απελπισμένη προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να παρουσιάσει μια επιτυχία μέσα στο κλίμα ανασφάλειας που έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες και παρά την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία, είχε ως αποτέλεσμα ένα ακόμη κάζο.

Πρωταγωνιστής ένας παλιός γνώριμος, πρώην ηγετικό στέλεχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και πιστόλι. Αρχικά με ελεγχόμενες διαρροές, πηγές του υπουργείου «διαφήμισαν» την σύλληψη 4 ατόμων, τους οποίους εμφάνισαν ως ομάδα που ετοίμαζαν κάποιο «μεγάλο χτύπημα», χωρίς να προσδιορίζουν τι, ενώ παράλληλα, εμφάνισαν το πρώην μέλος της Συνωμοσίας, ως «συνεργάτη» ενός ατόμου που εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό και φέρεται να ήταν μέλος της Greek Mafia.

Μετά από όλο αυτό τον ντόρο που προκλήθηκε, τρεις από τους εμπλεκόμενους, δύο εκ των οποίων ΟΥΚάδες και ένας πορτιέρης κλαμπ, αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα για τους δύο ΟΥΚάδες, μόνο… συγγνώμη που δεν ζήτησαν τα στελέχη του υπουργείου προστασίας του πολίτη, καθώς αναγκάστηκαν να παραδεχτούν πως «ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση». Ουσιαστικά πρώτα εξέθεσαν στην κοινή γνώμη τρία άσχετα άτομα και εν συνεχεία αναδιπλώθηκαν και ανασκεύασαν.

Επίσης σοβαρό προβληματισμό προκάλεσε η αναφορά περί «πληροφοριοδότη» ο οποίος έδωσε ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες ενέργειες των «4» και έλαβε μάλιστα το ποσό των 20.000 ευρώ.

Σοβαρό προβληματισμό επίσης προκαλεί η βιασύνη της δίωξης εκβιαστών να συλλάβει τα 4 άτομα για να καταλήξουν τελικά στον Χ.Τ, ο οποίος προφυλακίστηκε χωρίς κανείς να γνωρίζει αν εμπλέκονταν τελικώς στην Greek Mafia όπως διέρρεαν από την εν λόγω υπηρεσία…Κάζο και ανικανότητα…

Πηγή: lawandorder.gr