19/06/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη στην Ηγουμενίτσα: «Η ηθική το διακύβευμα των ευρωεκλογών»

Τριήμερη περιοδεία ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί και την υπόλοιπη περιφέρεια της Ηπείρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της Ηγουμενίτσας και συνομίλησε με πολίτες, τονίζοντας: «Με αφορμή την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη: τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση».

Και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Άρα λοιπόν, θα τα διαχειριστούμε χρηστά κατ’ αυτό τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες».

Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως: «Το βασικό διακύβευμα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι η ηθική, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη» και εξήγησε: «Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: «Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να έχει αλά καρτ σχέση με την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα μόνο κατ’ επιλογή».

Μετά το λιμάνι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, οι οποίοι του έθεσαν τον ζήτημα, των προβλημάτων λόγω της νέας ΚΑΠ, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ενισχύσεων, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την φημολογούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού κάτι που θα εκτοξεύσει όπως είπαν, το κόστος παραγωγής.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως οι όποιες ιδιωτικοποιήσεις νερού, έχουν γίνει στην Ευρώπη με χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αποτυχημένες και γίνεται πλέον προσπάθεια, η διαχείριση του νερού να επιστρέψει στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές Μάριο Κάτση, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, την βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, τον βουλευτή Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκα και στελέχη του κόμματος του στη Θεσπρωτία, επισκέφθηκε στην συνέχεια την πόλη της Ηγουμενίτσας ,όπου συναντήθηκε με πολίτες και καταστηματάρχες.

Πηγή: www.newsit.gr