25/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: Ουρές στα διόδια, γεμάτα πλοία και ΚΤΕΛ

Έχει ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (06.05.2024) η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική με την κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ήδη η κίνηση με τους εκδρομείς του Πάσχα στις εισόδους της πόλης βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας, με την αναμονή να φτάνει μέχρι και τα 50 λεπτά.

Οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα επέλεξαν να φύγουν νωρίς το πρωί και να επιστρέψουν μία ημέρα νωρίτερα, ακυρώνοντας την αργία της Τρίτης, για να αποφύγουν την κίνηση. Μία σκέψη όμως που τελικά την έκαναν αρκετοί.

Το κύμα της επιστροφής ξεκίνησε έπειτα από τη μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων χρόνων, παρά το γεγονός ότι αρκετοί δεν εργάζονται την Τρίτη, λόγω της μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 σήμερα το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Γεμάτα πλοία και λεωφορεία

Κίνηση παρατηρείται και στο λιμάνι του Πειραιά. Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για σήμερα είναι προγραμματισμένες 35 αφίξεις, 15 αφίξεις στο λιμάνι της Ραφήνας και 9 στου Λαυρίου.

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% επιστρέφουν τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό. Στις αποσκευές, καλούδια από το χωριό.

Η κορύφωση της επιστροφής των εκδρομέων αναμένεται την Τρίτη του Πάσχα.

Πηγή: www.newsit.gr