19/06/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: Το αδιαχώρητο στις εθνικές οδούς – Αναλυτικά που έχει μποτιλιάρισμα

Ένα απέραντο πάρκινγκ θυμίζουν σημεία των εθνικών οδών το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα (07.05.24), καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων.

Το φετινό Πάσχα καταγράφτηκε η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων ετών και συγκεκριμένα από την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού. Οι εκδρομείς μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς κι έτσι πολλοί εξ αυτών αποφάσισαν να παρατείνουν για ακόμα μια μέρα την διαμονή τους στην περιφέρεια.

Αυτή την ώρα ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου, με τα προβλήματα να ξεκινούν από το ύψος του Κιάτου, στους Αγίους Θεοδώρους και τη Νέα Πέραμο κατά τόπους τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Σε ρυθμούς «σημειωτόν» κινούνται τα οχήματα που διέρχονται από τα διόδια της Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsit.gr από την κίνηση που επικρατεί από το πρωί στην μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, είναι ενδεικτικές της συμφόρησης που επικρατεί.

Παράλληλα, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και στο οδικό τμήμα από τα Μέγαρα έως Νέα Πέραμο. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

 

Από την Τροχαία εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών- Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας). Επιπρόσθετα από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Στο μεταξύ, το πρωί της Τρίτης έφτασαν στον Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη με 100% πληρότητα, ενώ αναμένονται 20 αφίξεις από νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 39 από Αργοσαρωνικό.

Στο λιμάνι της Ραφήνας είναι προγραμματισμένες 16 αφίξεις και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ. Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Συνδυασμός της μαζικής επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, αλλά και εξόδου άλλων λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς και η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ όλα τα έκτακτα μέτρα και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών.

 

Πηγή: www.newsit.gr